Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Δευτέρας

Τα σχέδια εισόδου HOL και On Telecoms στο ΧΑ, η ”κόκκινη κάρτα” της Κομισιόν για το μονοπώλιο του λιγνίτη στην Ελλάδα, η παράταση ενός χρόνου που πήρε η Intralot για το τουρκικό στοίχημα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

O Τύπος της Δευτέρας
Τα σχέδια εισόδου HOL και On Telecoms στο ΧΑ, η ”κόκκινη κάρτα” της Κομισιόν για το μονοπώλιο του λιγνίτη στην Ελλάδα, η παράταση ενός χρόνου που πήρε η Intralot για το τουρκικό στοίχημα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Τράπεζες: Με κέρδη ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ και έσοδα που ξεπερνούν οριακά τα 2 δισ. ευρώ από τις αγορές της Νέας Ευρώπης έκλεισε για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες η οικονομική χρήση του 2007, έναντι καθαρών κερδών ύψους 320 εκατ. ευρώ που είχαν παρουσιάσει τη χρήση του 2006, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Τηλεπικοινωνίες: Τον δρόμο προς το ταμπλό των χρηματιστηρίων –είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη- αρχίζουν να αναζητούν εκ νέου οι ελληνικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, αρχής γενομένης από τις hellas online και On Telecoms. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, και οι δυο θέλουν να δουν τις μετοχές τους να διαπραγματεύονται μέχρι το καλοκαίρι.

Τιτάν: Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Τιτάν για την κοινοπραξία που έχουν στην Αίγυπτο από κοινού με τη γαλλική Lafarge. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό η ελληνική εταιρεία να κάνει πρόταση προς τους γάλλους να εξαγοράσει το 50%, αφού θεωρεί πως η αιγυπτιακή αγορά έχει καλές προοπτικές και η ζήτηση τσιμέντου τα επόμενα χρόνια θα είναι σταθερά ανοδική.

Μονοπώλια: Για διπλό ευρωπαϊκό πονοκέφαλο που προμηνύεται αυτή η εβδομάδα για την κυβέρνηση κάνουν λόγο τα ”Νεά”, καθώς η Ευρωπαϊκή επιτροπή αναμένεται να εγκαλέσει την Τετάρτη την Ελλάδα λόγω των αποκλειστικών προνομίων εκμετάλλευσης του λιγνίτη από τη ΔΕΗ, ενώ μια ημέρα πριν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών θα επιχειρήσει να διασώσει την αμφισβητούμενη από τις Βρυξέλλες νομοθετική ρύθμισή του για το πλαφόν 20% στη συμμετοχή ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο των ΔΕΚΟ.

ΔΕΠΑ: Στην ίδρυση εταιρείας παροχής αερίου Δυτικής Ελλάδος θα προχωρήσει η ΔΕΠΑ, στο τέλος του 2012, όταν δηλαδή θα ολοκληρώνεται το έργο του ελληνο-ιταλικού αγωγού φυσικού αερίου, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, επικαλούμενη ανακοινώσεις που έγιναν σε ημερίδα που οργανώθηκε από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και το ΤΕΕ.

ΔΕΗ: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση προδιαγράφει η σημερινή πρώτη 24ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ, για το Ασφαλιστικό. Όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, η απεργία ξεκίνησε από χθες στις 12:00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς ακολουθούν 3 επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Intralot: Παράταση ενός έτους προκειμένου να συνεχίσει τη διοργάνωση του αθλητικού στοιχήματος Iddaa πήρε η θυγατρική εταιρεία της Intralot στην Τουρκία, Inteltek, μετά την υπογραφή σύμβασης διάρκειας μέχρι ενός έτους, με τον τουρκικό οργανισμό Spor toto, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Εναλλακτική Αγορά: Ενδιαφέρον για την Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ αποκτά η Διαθερμική Α.Ε. – Δίκτυο Τεχνικών Καταστημάτων, η οποία προχωράει σε διερεύνηση της ΕΝ.Α. και στάθμιση των ωφελειών που θα της προσέδιδε μια τέτοια κίνηση, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

Υπόθεση Siemens: Μίζες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για πλουσιοπάροχα συμβόλαια στον ΟΤΕ αποκαλύπτουν οι Ελβετοί στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχουν σχηματίσει για την υπόθεση Siemens, γράφουν τα ”Νέα”. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με αγωγές εναντίον της Siemens για δυσφήμηση του ΟΤΕ απειλεί η διοίκηση του Οργανισμού, καθώς η γερμανική εταιρεία δεν έχει αποστείλει ακόμα στην Ελλάδα στοιχεία για υπαλλήλους του ΟΤΕ που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Ρωσία: Χωρίς εκπλήξεις και με αισθητά αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, ο εκλεκτός του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναδεικνύεται με σαρωτικά ποσοστά νικητής από τον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v