Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tύπος της Τετάρτης

Οι ζημίες σε ΟΛΠ - ΟΛΘ λόγω των απεργιών, το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Χ.Α., οι αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ για το θέμα της ΑτΕ και οι κινήσεις της Intralot στην Τουρκία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

O Tύπος της Τετάρτης
Οι ζημίες σε ΟΛΠ - ΟΛΘ λόγω των απεργιών, το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Χ.Α., οι αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ για το θέμα της ΑτΕ και οι κινήσεις της Intralot στην Τουρκία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Τεράστιες είναι οι ζημίες που προκαλούνται στις επιχειρήσεις και στην ελληνική οικονομία από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, μόνο για τον Πειραιά οι απώλειες εκτιμώνται σε 130 εκατ. ευρώ, με τη διακίνηση κοντέινερ να έχει μειωθεί κατά 81%.

Γερμανός: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μιλώντας με την ”Καθημερινή”, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε την έλευση πορίσματος των ελεγκτικών του υπηρεσιών που κάνουν λόγο για χειραγώγηση της μετοχής της Γερμανός, πριν από την εξαγορά της εταιρίας από την Cosmote. Το τελικό πόρισμα, αναφέρει η εφημερίδα, θεωρείται απίθανο να συνταχθεί πριν από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Σοφοκλέους: Με υποβάθμιση κινδυνεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την ”Καθημερινή” η οποία αναφέρει ότι ο οίκος FTSE θα αξιολογήσει τον ερχόμενο Απρίλιο αν το Χ.Α. θα παραμείνει στην κατηγορία της ”ώριμης αγοράς” ή της ”αναπτυσσόμενης”.

ΔΕΗ: Σε 80 - 90 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ τις ζημίες της ΔΕΗ από τη λειτουργία του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος ως ”συμπαραγωγού” και καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να μην εγκρίνει την πρόσφατη εισήγηση της ΡΑΕ, η οποία γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα της εταιρίας για αλλαγή του χαρακτηρισμού της μονάδας από ”αυτοπαραγωγού” σε ”συμπαραγωγό”, γράφει η ”Ημερησία”.

Τις 52.000 έφτασαν τελικά οι αιτήσεις για τις 2.035 θέσεις εργασίας που προκήρυξε η ΔΕΗ, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Εθνική Τράπεζα: Κοντά σε εξαγορά στην Ουκρανία βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα και μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, βρίσκεται προ τελικής συμφωνίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, η τράπεζα που θα εξαγοραστεί διαθέτει ίδια κεφάλαια περίπου 200 εκατ. δολαρίων.

Intralot: Στην Τουρκία αναμένεται να στρέψει την προσοχή της τους επόμενους μήνες η Intralot, καθώς τον Μάιο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της εθνικής λοταρίας Milli Piyango, ενώ παράλληλα υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση της Τουρκίας να επεκτείνει για έναν χρόνο την άδεια της Iddaa, στην οποία συμμετέχει η Intralot, όσον αφορά στον τομέα των αθλητικών στοιχημάτων, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, η Intralot ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την τροποποίηση του συμβολαίου της με την Pacific Online (POSC) στις Φιλιππίνες, προκειμένου να της προμηθεύσει 300 επιπλέον τερματικά.

Ευρωκλινική: Για σαράντα ”μνηστήρες” για την Ευρωκλινική κάνει λόγο η ”Ημερησία”, που αναφέρει ότι από την Ελλάδα έχουν δείξει ενδιαφέρον οι όμιλοι Euromedica, Ιατρικό Αθηνών και Υγεία.

Wind: Η Tellas έδωσε ώθηση στις ενοποιημένες πωλήσεις της Wind το 2007, οι οποίες ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ, αλλά επιβάρυνε και το καθαρό αποτέλεσμα με τις ζημίες της. Σε ενοποιημένη βάση, αναφέρει το ”Βήμα”, οι ζημίες για τη Wind ανήλθαν το 2007 στα 86 εκατ. ευρώ και οφείλονται κυρίως στα υψηλά χρηματοοικονομικά βάρη που ”κληροδότησαν” στην εταιρία οι προηγούμενοι κάτοχοι.

Folli Follie: Την πιθανότητα μετοχικής ή στρατηγικής συνεργασίας εξετάζουν η Folli Follie και η εταιρία Στ. Παπαϊωάννου, που αναπτύσσει την αλυσίδα Lapin, οι οποίες συνεργάζονται ήδη στην αγορά της Κίνας, σημειώνει ”Ναυτεμπορική”.

Πολιτική: Βάση για διαπραγμάτευση χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση τη συμβιβαστική πρόταση που παρουσίασε χθες ο ειδικός μεσολαβητής του Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς, κατά τη συνάντησή του με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της πΓΔΜ στην Αθήνα, αναφέρει το ”Βήμα”.

Φιντέλ Κάστρο: Έπειτα από 49 χρόνια στην εξουσία, ο κ. Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι παραιτείται από Πρόεδρος της Κούβας, όπως αναφέρουν τα ”Νέα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v