Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank για το 2007, η άδεια της Intralot για λειτουργία Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Πολωνία, η ανάληψη της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ από την Άκτωρ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank για το 2007, η άδεια της Intralot για λειτουργία Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Πολωνία, η ανάληψη της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ από την Άκτωρ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Eurobank: Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά 32,1% εμφάνισε η Eurobank το 2007, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, τα κέρδη της ανήλθαν σε 851 εκατ. ευρώ, έναντι 644 εκατ. ευρώ στη χρήση 2006. Το μέρισμα που θα διανείμει η τράπεζα στους μετόχους της ανέρχεται σε 82 λεπτά ανά μετοχή, ενώ έχει διανεμειθεί και προμέρισμα 32 λεπτά ανά μετοχή. Η διοίκηση του ομίλου αναθεώρησε παράλληλα τους χρηματοοικονομικούς στόχους του 2008, στοχεύοντας σε καθαρά κέρδη τουλάχιστον 1,03 δισ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Η εταιρεία AT Kearny and Planning θα αναλάβει την εκπόνηση ειδικής μελέτης ανασχεδιασμού των επιχειρηματικών διεργασιών του ΟΠΑΠ και της θυγατρικής του ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ. Όπως επισημαίνει η ”Ημερησία”, η μελέτη αναδιοργάνωσης του ΟΠΑΠ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 15η Μαΐου 2008.

Forthnet: Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενέκρινε την εξαγορά του 21% των μετοχών της Forthnet από την Emirates International Telecommunications, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Ελληνική Τεχνοδομική: Η Άκτωρ, θυγατρική του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής, αναλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει ότι το κόστος του έργου, που θα ολοκληρωθεί σε 19 μήνες, ανέρχεται σε 88,35 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank: Διευρύνει το δίκτυό της στη Ρουμανία η Alpha Bank, με στόχο στο τέλος του έτους να διαθέτει 200 καταστήματα από 125 σήμερα, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει ότι στόχος είναι τα 300 καταστήματα το 2010.

Intralot: Την άδεια λειτουργίας του Πανευρωπαϊκού Ιπποδρομιακού Στοιχήματος που διοργανώνει ο σουηδικός Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, ATG, εξασφάλισε από την πολωνική κυβέρνηση η Totolotek, θυγατρική της Intralot στην Πολωνία, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Μινωικές Γραμμές: Σωστό όχημα για την ανάπτυξη της Αδριατικής χαρακτήρισε ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι τις Μινωικές Γραμμές, μιλώντας προσφάτως σε εκδήλωση στη Νάπολι, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμιά βάση στα σενάρια που ήθελαν η εταιρεία Μινωικές Γραμμές να αφήνει το Αιγαίο και να δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Αδριατική, γράφει η ”Καθημερινή”.

Προοδευτική: Την πώληση συμμετοχών της εξετάζει η Προοδευτική, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, η οποία προτού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέσει την μετοχή της υπό επιτήρηση, ανακοίνωσε στις χρηματιστηριακές αρχές πως έχει ήδη δεχθεί προφορική κρούση για την πώληση του ποσοστού της στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αντί ποσού 21,4 εκατ. ευρώ. Το σχετικό προσύμφωνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας, με την αγοραπωλησία να ολοκληρώνεται εντός διμήνου.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Σε συμφωνία για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου των Κλάδων Ζωής, Γενικών Ασφαλίσεων –πλην Αστικής Ευθύνης Σκαφών- και Αυτοκινήτων, από την Ορίζων ΑΕΓΑ στην Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, κατέληξαν οι δυο ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, η ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα ολοκληρωθεί μετά τη χορήγηση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Χρηματιστήριο: Τέλη Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τα πρώτα remote members στην Αθήνα με τη γαλλική τράπεζα Societe Generale με έδρα το Παρίσι να έχει λάβει τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Fashion Box: Στην ίδρυση της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία S.C. Fashion Box Romania Srl και έδρα το Βουκουρέστι, προχώρησε ο όμιλος Fashion Box Ελλάς. Όπως αναφέρει το ”Κέρδος”, το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, καλυπτόμενο πλήρως από ίδια κεφάλαια της Fashion Box Ελλάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v