Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Δευτέρας

Οι ποινές που επιβλήθηκαν για το σκάνδαλο της ΕΤΒΑ Finance, η παραίτηση δεύτερου στελέχους της ΔΕΗ, η πρόθεση της ΑΤΕBank να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην FBBank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

O Τύπος της Δευτέρας
Οι ποινές που επιβλήθηκαν για το σκάνδαλο της ΕΤΒΑ Finance, η παραίτηση δεύτερου στελέχους της ΔΕΗ, η πρόθεση της ΑΤΕBank να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην FBBank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ETBA: Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τέσσερις από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους για το μεγάλο χρηματιστηριακό και οικονομικό σκάνδαλο με τα αποθεματικά της ΕΤΒΑ Finance, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, οι τρεις, πρώην στελέχη της εταιρείας, είναι ήδη στον Κορυδαλλό για να εκτίσουν την ποινή τους, ενώ ο τέταρτος φυγοδικεί.

FBB: Κοντά στην πώληση του 49% που κατέχει στην FBBank βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, η ΑΤΕ Bank. Όπως αναφέρεται, μέχρι τώρα τρεις ξένες τράπεζες έχουν προσεγγίσει την ΑΤΕ, με στόχο να διερευνήσουν και να διαπραγματευτούν την εξαγορά του 49%. Το τίμημα για το 49% αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 70-80 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού διευθυντή εμπορίας της ΔΕΗ υπέβαλε το Σάββατο ο κ. Γιώργος Κόλλιας. Όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση γενικού διευθυντή, ύστερα από αυτήν του κ. Γρηγόρη Αναστασιάδη που ήταν αρμόδιος για τα οικονομικά της Επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ, τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της Μαγνησίας έχει προκαλέσει η προοπτική κατασκευής εργοστασίου από τη ΔΕΗ στην περιοχή του Αλμυρού, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη τον λιθάνθρακα, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΕΧΑΕ: Επτά είναι τελικά οι ”μνηστήρες” για το Χρηματιστήριο της Λιουμπλιάνα, μεταξύ των οποίων και η ΕΧΑΕ. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας που εκπροσωπεί το Χρηματιστήριο της Λιουμπλιάνα, δήλωσε ότι έως τα τέλη της εβδομάδας θα έχουν πιθανότατα επιλεγεί οι 3 ή 4 επικρατέστεροι υποψήφιοι που θα περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

MIG: Κοντά σε νέα εξαγορά φαίνεται ότι βρίσκεται η MIG, καθώς, σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”, τρίτες πηγές αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα για την ανακοίνωση και νέας εξαγοράς, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν θα γίνει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Eurobank: Τραπεζική άδεια από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου πήρε ο όμιλος της Eurobank, ο οποίος λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι του 2007 καταστήματα στην κυπριακή πρωτεύουσα, γράφει η ”Ημερησία”.

Ελληνική Οικονομία: Το τέταρτο σε μέγεθος δανειακό πρόγραμμα της ευρωζώνης διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με την κατάταξη του διεθνούς οίκου Standard & Poor’s. Όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η ”Ελευθεροτυπία”, οι δανειακές ανάγκες των 40 δισ. ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου εξαιτίας του δυσθεώρητου δημόσιου χρέους, το οποίο υπερβαίνει τα 250 δισ. ευρώ, την κατατάσσουν στην τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών που μετέχουν στη ζώνη του ευρώ.

Διεθνείς Αγορές: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor’s, τα χρηματιστήρια του κόσμου έχασαν τον Ιανουάριο 5,2 τρισ. δολάρια, σχεδόν το ένα τρίτο του υπολογιζόμενου σε άνω των 14 τρισ. δολαρίων αμερικανικού ΑΕΠ, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”.

Πολιτική: Σπάζοντας δυο κομματικά ρεκόρ ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη χθες πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, αναφέρουν τα ”Νέα”, σημειώνοντας πως είναι ο πιο μικρός πρόεδρος στην ιστορία του ΣΥΝ και συγχρόνως ο αρχηγός που εξελέγη με το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, 70,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v