Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στο θέμα της Siemens, η προσφορά της ΕΧΑΕ για το Χρηματιστήριο της Λιουμπλιάνας και η έκδοση ομολογιακών δανείων της ΑΝΕΚ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στο θέμα της Siemens, η προσφορά της ΕΧΑΕ για το Χρηματιστήριο της Λιουμπλιάνας και η έκδοση ομολογιακών δανείων της ΑΝΕΚ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΔΕΗ: Σε 15 ημέρες θα πραγματοποιηθεί τελικά ο τέταρτος γύρος που έγινε αιτία διαμάχης μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ, σε ό,τι αφορά το μνημόνιο συνεργασίας με την RWE και τη Χαλυβουργική. Έτσι, γράφει η ”Καθημερινή”, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου δεν θα ασχοληθεί με τα θέματα αυτά. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν τα ”Νέα”, η ΔΕΗ διαψεύδει τις πληροφορίες ότι, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το μνημόνιο συνεργασίας της Επιχείρησης με την RWE, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τ. Αθανασόπουλος εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Siemens: Ανεξίτηλα ίχνη δωροδοκιών προς πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς άφησε ο μηχανισμός των ”μαύρων ταμείων” της Siemens. Σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, τουλάχιστον 33 πληρωμές έγιναν χάριν της προγραμματικής συμφωνία του ΟΤΕ, ενώ και 6 ”πονηρά” εμβάσματα πίσω από τη σύμβαση του C4I περιέχονται στα κατασχεθέντα κρυφά ντοσιέ που θα παραλάβουν οι Έλληνες εισαγγελείς από το Μόναχο και τη Γενεύη.

ΑΝΕΚ: Το ”πράσινο φως” έλαβε η διοίκηση της ΑΝΕΚ από τις αντίστοιχες συνελεύσεις των ιδιοκτητών κοινών και προνομιούχων μετοχών να προχωρήσει στην έκδοση δύο ομολογιακών δανείων ύψους 160 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της ακτοπλοϊκής επιχείρησης, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει την εξαγορά νέων οχηματαγωγών πλοίων για να ενισχύσει τον στόλο της.

ΕΧΑΕ: Μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 64% του χρηματιστηρίου της Σλοβενίας καταθέτει η ΕΧΑΕ εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΟΤΕ: Το σύνολο της συμμετοχής της στον ΟΤΕ εκτιμάται ότι ενεχυρίασε η Marfin Investment Group, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, η οποία αναφέρεται στη χθεσινή μεταβίβαση μέσω του Χ.Α. πακέτου 13 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ.

ΟΠΑΠ: Προκρίνονται και οι τρεις εταιρίες που προεπιλέχθηκαν από τον ΟΠΑΠ για την κατάρτιση της μελέτης ανασχεδιασμού των διαδικασιών και το οργανόγραμμα της επιχείρησης. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, την περασμένη Παρασκευή έληξε η διαβούλευση των εταιριών με τη διοίκηση του οργανισμού και οι τρεις εταιρίες-κοινοπραξίες (A.T. Kearney-Planning, Bain & Company-ICAP και McKinsey) εξουσιοδοτήθηκαν να υποβάλουν τις ερχόμενες ημέρες την οικονομική τους προσφορά.

ΕΥΑΘ: Ενισχύει το ποσοστό της στην ΕΥΑΘ η Suez Environment. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, το ”πακέτο” της 25ης Ιανουαρίου 2008 των 536.646 μετοχών της ΕΥΑΘ (ποσοστό περίπου 1,47%), στην τιμή των 5,40 ευρώ ανά μετοχή, αποτελεί ενδοομιλική μεταβίβαση της Suez.

Τράπεζα Πειραιώς: Στην αγορά της Τουρκίας επανέρχεται με ενδιαφέρον η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε τιτλοποίηση δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και πιθανώς τον Οκτώβριο σε μία ακόμη για 1 ή 2 δισ. ευρώ.

Τράπεζες: Κέρδη περί τα 34 δισ. ευρώ αναμένεται να εμφανίσουν οι ελληνικές τράπεζες στο διάστημα 2007 - 2010, ενώ τα συνολικά μερίσματα που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθουν την ίδια περίοδο σε 17 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, η οποία εκτιμά παράλληλα ότι τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών για το 2007 θα ανέλθουν συνολικά στα 6 δισ. ευρώ.

Ολυμπιακή: Μέσα στην εβδομάδα ενεργοποιείται και τυπικά από την κυβέρνηση η νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς θα επιλεγούν οι νέοι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Vivartia-ΜΕΒΓΑΛ: Για δικαστική δικαίωση-σταθμό για το μέλλον της ΜΕΒΓΑΛ κάνει λόγο το ”Κέρδος”, αναφερόμενο σε πρώτη νίκη εναντίον της Vivartia για το 21%. Όπως αναφέρει, το δικαστήριο δικαίωσε τη διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ, η οποία επικαλέστηκε το καταστατικό της εταιρίας με βάση το οποίο δεν επιτρέπεται η πώληση μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ σε τρίτους πέρα από τα μέλη των οικογενειών των δύο ιδρυτών της επιχείρησης, εκτός εάν υπάρχει καθολική συναίνεση όλων των μετόχων.

MIG: Την είσοδό της στον κλάδο της ενοικίασης ιδιωτικών learjet και αεροσκαφών πολυτελείας σχεδιάζει να υλοποιήσει άμεσα η Marfin Investment Group, όπως αναφέρει η ”Εξπρές”. Το ύψος της επένδυσης αρχικά εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες ΙΙ: Στην αναπροσαρμογή των ανώτατων ορίων ποινών που μπορεί να επιβάλλει στις τράπεζες τις οποίες εποπτεύει προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος, με την υπογραφή των σχετικών νέων Πράξεων από τον διοικητή της κ. Ν. Γκαργκάνα, αναφέρει το ”Βήμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v