Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, τα σχέδια του ΟΤΕ για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 2,1 δισ. ευρώ και οι πληροφορίες για νέα σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτορείων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

O Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, τα σχέδια του ΟΤΕ για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 2,1 δισ. ευρώ και οι πληροφορίες για νέα σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτορείων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΔΕΗ: Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για τον ”γάμο” με RWE, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει ότι η ΡΑΕ εκφράζει επιφυλάξεις για το μνημόνιο συνεργασίας. Σύμφωνα δε με τα ”Νέα”, οι πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Τάκη Αθανασόπουλο, να σκέφτεται ακόμη και την αποχώρησή του αν στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν εγκριθεί από το Δ.Σ. ολόκληρο ή μέρος του μνημονίου συνεργασίας με την RWE. Η ”Ναυτεμπορική” από την πλευρά της αναφέρει ότι ακόμη μία φορά αναβλήθηκε το κρίσιμο Δ.Σ. της ΔΕΗ για την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική, έπειτα από έντονα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στα γραφεία της Επιχείρησης το Σάββατο, με πρωταγωνιστές συνδικαλιστές και μέλη της ΓΕΝΟΠ.

ΟΤΕ: Στην άμεση έκδοση δύο ομολογιακών δανείων, ενός τριετούς και ενός επταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 2,1 δισ. ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, επικαλούμενη δηλώσεις στελέχους μίας εκ των τραπεζών που έχουν επιλεγεί ως σύμβουλοι για την έκδοση του δανείου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το όραμα της διοίκησης του ΟΤΕ για ενιαία μετοχή ΟΤΕ - Cosmote.

ΟΠΑΠ: Ενωμένοι εμφανίζονται ΟΠΑΠ και πρακτορεία μπροστά στην απειλή του παράνομου ανταγωνισμού και τους κινδύνους της απελευθέρωσης και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ένα πρώτο πλαίσιο της σύμβασης που θα δέσει νομικά τον ΟΠΑΠ με το δίκτυο των 5.000 πρακτορείων του, αναφέρει η ”Ημερησία”. Στη συνέχεια θα υπάρξει μια σειρά από διαδικασίες ώστε να υπογραφεί η σύμβαση από τις δύο πλευρές μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ιατρικό: Τη δημιουργία μίας νέας υπερσύγχρονης νοσηλευτικής μονάδας στην πόλη του Βουκουρεστίου αποφάσισε το Ιατρικό Αθηνών. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από ίδια και ξένα κεφάλαια, ενώ έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της απόκτησης οικοπεδικής έκτασης στην οποία θα ανεγερθεί το νοσοκομείο.

Ακίνητα: Το μέτρο της πώλησης και επαναμίσθωσης ακινήτων μεγάλης εμπορικής αξίας επαναφέρει το υπουργείο Οικονομίας, βάζοντας ως στόχο την εξασφάλιση εσόδων που αναμένεται να φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ μέσα στο 2008, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”. Όπως αναφέρεται, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου θα είναι ο φορέας της προσπάθειας.

Ενέργεια: Την εξερεύνηση στο Αιγαίο για κοιτάσματα πετρελαίου ξεκίνησε το Σάββατο η Τουρκία, αναφέρει ο ”Ελεύθερος Τύπος”, επικαλούμενος δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ”Σαμπάχ”. Όπως αναφέρεται, οι έρευνες γίνονται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Χρηματιστήριο: Οι εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές είναι προ των πυλών, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία αναφέρεται σε ταυτόχρονα φαινόμενα ανεπίσημου δανεισμού μετοχών.

ΕΠΕΥ: Τους κυριότερους όρους που αφορούν στην εφαρμογή σειράς αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το πλαίσιο υπολογισμού κεφαλαιακών απαιτήσεων των ΕΠΕΥ δημοσιεύει σήμερα η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v