Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tύπος της Τετάρτης

Η μεταβίβαση του 21% της Forthnet στην Forgendo, η αίτηση της TOUSA για υπαγωγή στο Chapter 11, τα σχέδια της Dubai για διεύρυνση της συμμετοχής στην MIG, οι εξελίξεις από το λιμενικό μέτωπο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

O Tύπος της Τετάρτης
Η μεταβίβαση του 21% της Forthnet στην Forgendo, η αίτηση της TOUSA για υπαγωγή στο Chapter 11, τα σχέδια της Dubai για διεύρυνση της συμμετοχής στην MIG, οι εξελίξεις από το λιμενικό μέτωπο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Forthnet: Στην υπογραφή του συμφωνητικού μεταβίβασης του 21% της Forthnet σε αραβικών συμφερόντων εταιρεία προχώρησαν τρεις από τους μετόχους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος 93,8 εκατ. ευρώ, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”. Όπως ανακοινώθηκε, οι Novator Equities, Cycladic Catalyst Master Fund και το ΙΤΕ υπέγραψαν με την Forgendo Limited ως αγοράστρια συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών για την πώληση 8.158.912 μετοχών μετά των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

TOUSA: Αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Δικαίου των ΗΠΑ υπέβαλλε η θυγατρική του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής TOUSA, ενώ την ίδια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν ορισμένες θυγατρικές της εταιρείας, όπως η TOUSA homes, η Newmark Homes LP αλλά και νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με τα εμπορικά σήματα αυτών, αναφέρει η ”Ημερησία”.

MIG: Καταβάλλοντας περί τα 375 εκατ. ευρώ, το Dubai Investment Group θα διευρύνει σύντομα τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Marfin Investment Group στο 15,52%, αποκτώντας επιπλέον 6,45% στην τιμή των 7 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση επικύρωσης και ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της Marfin Popular Bank και του Dubai.

ΔΕΗ: Σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο μεταφέρει η διοίκηση της ΔΕΗ τη συζήτηση του μνημονίου συνεργασίας με την RWE καθώς και αυτού με τη Χαλυβουργική, γράφει η ”Καθημερινή”.

Σοφοκλέους: Σήμερα το πρωί στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών πραγματοποιείται η παρουσίαση των τριών πρώτων εταιρειών που θα κάνουν ντεμπούτο στην Εναλλακτική Αγορά. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, πρόκειται για τις Epsilon Net, Mediterra και Envitec.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Maersk και Zim παρέλαβαν χθες, μετά την Cosco και την Dubai Ports World, τον φάκελο με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελούσια έξοδο, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Motor Oil: Σε επένδυση ύψους 180 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας μονάδας ατμοσφαιρικής απόσταξης δυναμικότητας 60.000 βαρελιών την ημέρα προχωρεί η Motor Oil στις εγκαταστάσεις στους Αγίους Θεοδώρους, γράφει η ”Εξπρές”. Το έργο κατασκευής της νέας μονάδας ανατέθηκε στην εταιρεία Technip Italy.

Ακτοπλοΐα: Με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ο εφοπλιστής κ. Βίκτωρ Ρέστης απέκτησε συμμετοχή άνω του 10% στην κυπριακή εταιρεία Sea Star, συμφερόντων του κ. Ι. Βαρδινογιάννη, γράφει το ”Βήμα”.

Folli Follie: Την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού (60%) των μετοχών της θυγατρικής της στην Ιαπωνία Folli Follie Japan έναντι τιμήματος 12,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Folli Follie, όπως αναφέρει το ”Κέρδος”.

Τράπεζες: Μεγάλες ανατροπές στον τρόπο που εκτελούνται οι συναλλαγές στην Ευρώπη, τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις εταιρείες, φέρνει η εφαρμογή του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών (SEPA). Όπως επισημαίνει η ”Ημερησία”, η Τράπεζα της Ελλάδος παρουσίασε χθες το νέο σύστημα πληρωμών το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσουν μέσα στο 2008 συνολικά 31 χώρες και το οποίο, μεταξύ άλλων, βάζει φραγμούς στη φοροδιαφυγή, περιορίζει το κόστος για εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες και μειώνει τις προμήθειες των τραπεζών.

Siemens: Ανοιξαν οι λογαριασμοί των στελεχών της Siemens Ελλάδος που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της διακίνησης των μιζών και των δωροδοκιών σε πολιτικά πρόσωπα, σε κρατικούς λειτουργούς και σε στελέχη ΔΕΚΟ ή υπουργείων, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ελευθεροτυπίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v