Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, το ποσοστό της Royal Bank of Scotland στον ΟΤΕ, οι υπογραφές για την πώληση του 20% της Forthnet, το επιχειρησιακό σχέδιο της Romtelecom και ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, το ποσοστό της Royal Bank of Scotland στον ΟΤΕ, οι υπογραφές για την πώληση του 20% της Forthnet, το επιχειρησιακό σχέδιο της Romtelecom και ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΔΕΗ: Για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρεται η συζήτηση του μνημονίου συνεργασίας της ΔΕΗ με την RWE, καθώς λόγω του θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση, επισημαίνει η ”Καθημερινή”. Παράλληλα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ μετατίθενται για τον χρόνο που θα γίνει η συνεδρίαση. Εν τω μεταξύ, αύριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικάζεται με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η αίτηση της ΔΕΗ για ανάκληση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που υποχρεώνει την Επιχείρηση να συνεχίσει να τροφοδοτεί την Αλουμίνιον της Ελλάδος με ηλεκτρικό ρεύμα βάσει της παλαιάς σύμβασης.

Forthnet: Σήμερα αναμένονται, εκτός απροόπτου, οι υπογραφές για την πώληση του 20% της Forthnet από Novator, Cycladic Fund και ΙΤΕ στη MaltaCom και στην Emirates International Telecommunication, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Ενέργεια: Πρόταση για τις μεγάλες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ως εναλλακτική των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να καταθέσουν εντός της εβδομάδας 9 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η εναλλακτική λύση που προτείνουν οι ”9”, σύμφωνα με την ”Εξπρές”, αποσκοπεί στην αποφυγή του διαχωρισμού της παραγωγής ενέργειας από τα δίκτυα διανομής.

Λιμάνια: Η Cosco και η Dubai Ports World παρέλαβαν χθες τους φακέλους της διακήρυξης του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ, ενώ εντός των ημερών θα παραλάβουν τον φάκελο του ΟΛΘ, γράφει η ”Ημερησία”. Την κατάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου στη Βουλή, που αφορά στην παραχώρηση σε ιδιώτες των δύο λιμανιών της χώρας, αποφασίζει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, αναφέρει το ”Βήμα”.

Ακτοπλοΐα: Ένα ποσοστό της τάξεως του 3% χωρίζει τον ιταλικό όμιλο Grimaldi από την κατάθεση δημόσιας πρότασης για τις Μινωικές Γραμμές, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ζήτημα ημερών είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ των κ. Βίκτωρα Ρέστη και Γιάννη Βαρδινογιάννη και αφορά στην είσοδο του πρώτου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Sea Star.

Romtelecom: Σε μείωση των θέσεων εργασίας κατά 2.500 στη διάρκεια του 2008 θα προχωρήσει η διοίκηση της Romtelecom, προετοιμάζοντας το έδαφος για την είσοδό της στο ρουμανικό χρηματιστήριο, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής του ΟΤΕ, αναφέρει το ”Βήμα”.

ΟΤΕ: Τρίτος μεγαλομέτοχος του ΟΤΕ μετά το Δημόσιο (28%) και τη MIG (19,8%) είναι επισήμως από χθες η Royal Bank of Scotland, η οποία ανακοίνωσε ότι κατέχει το 6,49% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του Οργανισμού, σημειώνουν τα ”Νέα”.

Coca Cola: Με στόχο τη μείωση πάνω από 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία των εργοστασίων της, η Coca Cola 3E ανακοίνωσε χθες το σχέδιο για τη δημιουργία 15 μονάδων συμπαραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο που θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2009, αναφέρει η ”Ημερησία”. Οι 15 μονάδες συμπαραγωγής θέρμανσης και ηλεκτρισμού θα κατασκευαστούν από την ιδιωτική αμερικανική εταιρία παραγωγής ενέργειας ContourGlobal.

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά του δικτύου της Arab Bank στην Κύπρο από τη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Μεγαλόνησο. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) απέκτησε έναντι 15 εκατ. ευρώ δίκτυο τεσσάρων καταστημάτων και ιδιόκτητο κτίριο στη Λευκωσία.

Siemens: ”Με χρήμα Siemens πήγαν στις κάλπες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ” γράφει η ”Ελευθεροτυπία”, αναφερόμενη στα στοιχεία της πολύκροτης δικογραφίας και των ερευνών για το σκάνδαλο με τις μίζες του γερμανικού κολοσσού.

Θάνατος Αρχιεπισκόπου: Ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και οι εξελίξεις στην Εκκλησία απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v