Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το ”πράσινο φως” της κυβέρνησης για τη συνεργασία ΔΕΗ - RWE, το επιχειρησιακό σχέδιο της Alpha Bank, τα σενάρια για την Αγροτική Ασφαλιστική, η σύμβαση του Ερρίκος Ντυνάν με Ιατρικό - Euromedica και οι αλλαγές στη φορολογία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το ”πράσινο φως” της κυβέρνησης για τη συνεργασία ΔΕΗ - RWE, το επιχειρησιακό σχέδιο της Alpha Bank, τα σενάρια για την Αγροτική Ασφαλιστική, η σύμβαση του Ερρίκος Ντυνάν με Ιατρικό-Euromedica και οι αλλαγές στη φορολογία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΔΕΗ: Την έγκριση του πρωθυπουργού φαίνεται πως εξασφάλισε η διοίκηση της ΔΕΗ για τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρία RWE. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση προκρίνει το μοντέλο δημιουργίας μικτών εταιριών με τρίτους, στις οποίες η ΔΕΗ θα συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό. Κατά συνέπεια, τονίστηκε, δεν τίθεται θέμα διαγωνισμού. Πάντως, επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο, η συνεργασία με την RWE θα αφορά πρωτίστως στην αγορά δύο μεταχειρισμένων αεροστροβίλων, για την κάλυψη της παραγωγής ηλεκτρισμού κυρίως τους θερινούς μήνες, και στην κατασκευή δύο μονάδων λιθάνθρακα ισχύος 1.600 MW.

Alpha Bank: Φιλόδοξο στόχο για εκτίναξη των κερδών στο 1,5 δισ. ευρώ έως το 2010 θέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο της Alpha Bank. Το οριστικό σχέδιο θα παρουσιαστεί σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι για τα επόμενα χρόνια η κερδοφορία της θα αυξάνει με ρυθμό 25%, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”.

Αγροτική Ασφαλιστική: Δύο σενάρια για το μέλλον της Αγροτικής Ασφαλιστικής εξετάζει η διοίκηση της ΑΤΕ. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, το πρώτο και πιθανότερο αφορά στην πώληση της εταιρίας και το δεύτερο στην αυτόνομη ανάπτυξή της. Όπως αναφέρεται, η διοίκηση της τράπεζας έχει δεχτεί αρχικές κρούσεις από 3 - 4 επίδοξους μνηστήρες του ασφαλιστικού βραχίονά της.

Ερρίκος Ντυνάν: Την υποχρέωση να επιτύχουν ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν κατά τη φετινή χρήση, στην οποία εκτείνεται και η σύμβαση διαχείρισης, ανέλαβαν το Ιατρικό Αθηνών και η Euromedica μέσω της μικτής θυγατρικής τους Eurohospital, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν εφόσον δεν υπάρξει θέμα από την πλευρά του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την ”Εξπρές”. Μεταξύ άλλων, βάσει της σύμβασης, η Eurohospital αναλαμβάνει τη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν χωρίς αμοιβή, ενώ υποχρεούται να πληρώνει και να ασφαλίζει η ίδια το προσωπικό που θα απασχολεί για την άσκηση της διαχείρισης.

ΟΠΑΠ: Στα σχέδια του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ είναι η συνένωση των Διευθύνσεων Εκμετάλλευσης, Πληροφορικής, Στοιχήματος και Παιχνιδιών υπό μία νέα Γενική Διεύθυνση Λειτουργιών, στην οποία γενικός διευθυντής πρόκειται να τοποθετηθεί ο κ. Σοφοκλής Αλιφιεράκης, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”.

Τράπεζες: Έπειτα από διαπραγματεύσεις αρκετών μηνών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα υπέγραψαν επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με τις διοικήσεις των αντίστοιχων τραπεζών, αναφέρει το ”Κέρδος”.

ΟΤΕ: Πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ επέβαλε στον ΟΤΕ η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών σε σχέση με την παράδοση στοιχείων στον εφέτη ανακριτή, ύστερα από σχετικό αίτημά του για την υπόθεση Γιοσάκη, γράφει το ”Βήμα”. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο επιβλήθηκε για τη μη ενημέρωση της Αρχής από τον ΟΤΕ.

Εθνική Τράπεζα: Κατά 85 καταστήματα θα αυξήσει το δίκτυό της η Finansbank και θα φτάσει τα 485 καταστήματα το 2008, ενώ κατά 1.100 άτομα θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της στον τουρκικό Τύπο, σημειώνει το ”Κέρδος”.

Τράπεζα Κύπρου: Ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό η Τράπεζα Κύπρου, διευρύνοντας το δίκτυό της στο Βουκουρέστι και στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες επέκτασης υλοποιεί και στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα λειτουργήσει το νέο σημείο της Κύπρου στη ρουμανική πρωτεύουσα και το πρώτο στην Κωστάντζα, ενώ για το σύνολο του 2008 προβλέπεται η δημιουργία συνολικά 6 καταστημάτων στη Ρουμανία.

ΙΚΕΑ: Στις 26 Μαρτίου του 2008 αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίσημα εγκαίνια του δεύτερου αθηναϊκού καταστήματος ΙΚΕΑ, επί της Λεωφόρου Κηφισού, αναφέρει η ”Εξπρές”.

Νηρεύς: Σε προχωρημένες επαφές με την Tradimar του γαλλικού ομίλου STEF-TFE για τη δημιουργία κέντρου logistics στην Ιταλία βρίσκεται η Νηρεύς, όπως αναφέρουν πηγές στη ”Ναυτεμπορική”, προσθέτοντας ότι πρόθεση της ελληνικής εταιρίας είναι να τονώσει τη διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά. Εν τω μεταξύ, το ”πράσινο φως” στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι το ποσό των 90 εκατ. ευρώ έδωσε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας.

Αλουμύλ: Η στρατηγική ανάπτυξη στη Ρωσία και στις ΗΠΑ είναι προτεραιότητα της Αλουμύλ για την επέκταση εκτός Ελλάδος την επόμενη τριετία, καθώς έχει ολοκληρωθεί σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, γράφει η ”Ημερησία”.

Διόδια: Ένα βήμα πιο κοντά στα αστικά διόδια βρίσκεται η Αθήνα. Όπως αναφέρουν τα ”Νέα”, η κυβέρνηση έδωσε και επίσημα το πράσινο φως για τη μελέτη του μέτρου, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων που ήδη έχουν καθιερώσει τα αστικά διόδια για τον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος και τη διευκόλυνση των αστικών μετακινήσεων.

Φορολογία: Ακριβότερα κατά 10 λεπτά το πακέτο θα πωλούνται τις επόμενες ημέρες τα λεγόμενα ”φθηνά” τσιγάρα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, αναφέρει το ”Βήμα”. Εν τω μεταξύ, λόγω της κατάργησης του ΦΜΑΠ από την 1η Ιανουαρίου 2008, δεν απαιτείται πλέον πιστοποιητικό ή υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 32 του Ν. 2459/1997 (υποβολή δήλωσης ΦΜΑΠ και καταβολή των αναλογούντων φόρων) για τη σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου για την αγοραπωλησία ακινήτων ή μεταβίβαση με γονική παροχή, δωρεά, κ.τ.λ, εφόσον το συμβολαιογραφικό έγγραφο συντάσσεται μετά την 1η Ιανουαρίου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v