Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η διευθέτηση της αντιδικίας των ΕΛΠΕ με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, οι νέες εξαγορές της Alapis, η εξαγορά της σερβικής RKB από την MIG, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η διευθέτηση της αντιδικίας των ΕΛΠΕ με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, οι νέες εξαγορές της Alapis, η εξαγορά της σερβικής RKB από την MIG, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Alapis: Στην εξαγορά αλυσίδας φαρμακείων στη Βουλγαρία πρόκειται να προχωρήσει τον Ιανουάριο του 2008 η Alapis, σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει η ”Ημερησία”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση της ρουμανικής Antibiotici.

Ελληνικά Πετρέλαια: Διευθετήθηκε οριστικά η αντιδικία των Ελληνικών Πετρελαίων με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για τα διυλιστήρια, αναφέρει η ”Ημερησία”. Οι δυο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία στις 31 Δεκεμβρίου. Η ελληνική εταιρεία θα λάβει άμεσα αποζημίωση 40 εκατ. δολαρίων για την ΟΚΤΑ, δηλαδή το 80% του ποσού που είχε επιδικάσει η διαιτησία.

MIG: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της μεγαλύτερης αλυσίδας ακινήτων-εμπορικών καταστημάτων στη Σερβία, της JSC Robne Kuce Beograd από την Marfin Investment Group και τη Verano Motors d.o.o. Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής αυτής, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, η MIG απέκτησε τώρα συμμετοχή κατά 66,67% στην RKB.

Alpha Bank: Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, συνολικά 15 καταστήματα θα προστεθούν στο δίκτυο της Alpha Bank στη Β. Ελλάδα κατά το 2008, καθώς η τράπεζα επικεντρώνει σε μεγάλο βαθμό το εγχώριο αναπτυξιακό της πρόγραμμα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αποκρατικοποιήσεις: Έως τις 15 Ιανουαρίου θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τους εμπορευματικούς σταθμούς ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί η εισαγωγή της εταιρείας του ”Ελ. Βενιζέλος” και της ΔΕΠΑ στο Χ.Α, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Εισηγήσεις για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ, αλλά με διατήρηση του ελέγχου του μάνατζμεντ από το Δημόσιο

Ασφαλιστικό: Στις οκτώ αλλαγές στο Ασφαλιστικό που φέρνει το 2008 αναφέρονται τα ”Νέα”. Συγκεκριμένα, αυξάνονται κατά ένα εξάμηνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν τα απαιτούμενα για τη θεμελίωση δικαιώματος έτη ασφάλισης στη νέα χρονιά, αυξάνονται κατά ένα εξάμηνο τα έτη ασφάλισης για τη συνταξιοδότηση, μειώνεται κατά 4% το ποσό της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ. Επίσης, αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις περίπου 70.000 συνταξιούχων στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, ενσωματώνεται το επίδομα θέσης ευθύνης στον συντάξιμο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, αναθεωρείται η λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, λήγει η ισχύς της διάταξης για χορήγηση αναλογικής σύνταξης με 3.500 μέρες ασφάλισης ή 11,5 έτη και αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v