Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η αύξηση επιτοκίων από την Eurobank, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΡΒ, η συμφωνία της ΑΤΕ με τον σύλλογο των εργαζομένων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η αύξηση επιτοκίων από την Eurobank, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΡΒ, η συμφωνία της ΑΤΕ με τον σύλλογο των εργαζομένων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΕΥΑΘ: Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανάπτυξη δικτύου υποδομών οπτικών ινών 40 χλμ. από την ΕΥΑΘ, το οποίο θα υπενοικιάζει σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”. Όπως αναφέρεται, το σχέδιο προωθείται σε συνεργασία με την Ericsson στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος της εταιρείας και όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ προβλέπει ”άνοιγμα” και σε άλλους τομείς (τηλεπικοινωνιών, κατασκευών, κ.α.) μέσω πέντε θυγατρικών.

Marfin Popular Bank: Σε 685.154.388,14 ευρώ, διαιρούμενο σε 796.691.149 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,86 ευρώ έκαστη ανέρχεται το μετοχικό κεφάλαιο της ΜΡΒ μετά την αύξησή του λόγω στρογγυλοποίησης που πραγματοποιήθηκε για την μετατροπή του από λίρες Κύπρου σε ευρώ. Όπως αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, από τις 2 Ιανουαρίου 2008 οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με την νέα ονομαστική αξία 0,86 ευρώ ανά μετοχή.

Αγροτική Τράπεζα: Σε συμφωνία κατέληξαν την Παρασκευή η διοίκηση της ΑΤΕ Bank και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας σχετικά με την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας και κατά συνέπεια η τράπεζα λειτουργεί κανονικά, όπως ανακοίνωσε η ΑΤΕ, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

Επιτόκια: Η Eurobank ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην αναπροσαρμογή του βασικού της επιτοκίου για επιχειρηματικά δάνεια κατά 0,25% στο 8%, ανοίγοντας έτσι τον ”χορό” για την αύξηση του κόστους του χρήματος, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”. Όπως αναφέρεται, η τράπεζα απέδωσε την απόφασή της αυτή στην παρατεταμένη αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Τράπεζες. Με αισιοδοξία υποδέχονται το 2008 πέντε τραπεζίτες, σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”, που φιλοξενεί δηλώσεις τους για deals, το Χ.Α., τη διεθνή κρίση, τα κέρδη και τα δάνεια.

ΔΑΑ: Ιδιαίτερη ανάπτυξη αναμένεται το 2008 στην αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με την αγορά της Ασίας, με την πτήση της Air China να εμφανίζει έντονη εμπορευματική κίνηση, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη έλευση και της Korean Air στα Σπάτα, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, επισημαίνοντας όμως πως ανησυχία υπάρχει για τις συνδέσεις με την Β. Αμερική κυρίως λόγω των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ και την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τέλη Κυκλοφορίας: Σήμερα λήγει η προθεσμία για την προμήθεια των σημάτων κυκλοφορίας των οχημάτων, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, σημειώνοντας πως από την Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου, η προμήθεια του σήματος θα γίνεται μόνο από τις εφορίες, αλλά εκπρόθεσμα και ως εκ τούτου οι υπόχρεοι θα πρέπει να καταβάλλουν το διπλάσιο της αξίας του.

Εκπτώσεις: Στις 21 Ιανουαρίου αναμένεται ότι θα αρχίσουν φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με τα ”Νέα”. Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Πακιστάν: Το κόμμα της Μπεναζίρ Μπούτο θα έχει πλέον πρόεδρο τον 19 ετών γιο της, Μπιλαουάλ Ζαρνταρί και ”συμπρόεδρο” τον πατέρα του, Αλί Ασφί Ζαρνταρί, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v