Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η συμφωνία ΔΕΗ - RWE για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, οι φερόμενες διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομίας με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, οι εξελίξεις στο θέμα του Ερρίκος Ντυνάν και τα νεότερα από το μέτωπο του Ασφαλιστικού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η συμφωνία ΔΕΗ - RWE για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, οι φερόμενες διαπραγματεύσεις υπουργείου Οικονομίας με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, οι εξελίξεις στο θέμα του Ερρίκος Ντυνάν και τα νεότερα από το μέτωπο του Ασφαλιστικού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΔΕΗ: Το σχέδιο για την εκχώρηση στη γερμανική εταιρία RWE του management και του 51% των νέων μονάδων επαναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, γράφει η ”Ημερησία”. Όπως αναφέρεται, την προσεχή Πέμπτη το Δ.Σ. θα συζητήσει εισήγηση για την κατασκευή μονάδων ισχύος 1600 MW στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα ή στον Βόλο, ενώ εντός των επόμενων 10 ημερών ο κ. Αθανασόπουλος θα στείλει στις αρμόδιες αρχές επιστολή με την οποία θα δηλώνει την απόφαση της Επιχείρησης να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει για την εξαγορά του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.

ΟΤΕ: Σε διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom φέρεται να βρίσκεται, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκφρασμένης του πρόθεσης να εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής για τον ΟΤΕ και ει δυνατόν κάποιος ευρωπαϊκός, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

MIG: Συνεχίζει να δανείζεται η Marfin Investment Group με ενέχυρο μετοχές του ΟΤΕ, γράφει το ”Βήμα”. Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι χθες μεταβιβάστηκε σε ξένη τράπεζα το 2% του Οργανισμού που κατείχε στο χαρτοφυλάκιό της η MIG με στόχο τη σύναψη δανεισμού με κάλυμμα τις μετοχές αυτές. Εν τω μεταξύ, η εταιρία με χθεσινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν δέχτηκε να αναλάβει τη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν αλλά ούτε και να κάνει προσφορά για τις Μινωικές Γραμμές, καθώς θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εξάλλου, εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Marfin Popular Bank η πώληση του 6,45% της Marfin Investment Group στο Dubai Financial.

Ερρίκος Ντυνάν: Στο νομικό συμβούλιο του κράτους για σχετική γνωμοδότηση παρέπεμψε την υπόθεση της ανάληψης του management του Ερρίκος Ντυνάν ο υπουργός Υγείας, κ. Δ. Αβραμόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Α. Μαρτίνης, ανέβαλε επ’ αόριστον την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ενημέρωνε για τις εξελίξεις στο ζήτημα. Τα ”Νέα” υπενθυμίζουν ότι το management του νοσοκομείου δόθηκε στην υπό σύσταση κοινοπραξία των ομίλων Ιατρικό Κέντρο και Euromedica από την 1η Ιανουαρίου 2008 και με δικαίωμα ανανέωσης για τα επόμενα τρία χρόνια, παρότι ο όμιλος Υγεία εμφανιζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες ως ο μοναδικός συνομιλητής της διοίκησης του Ντυνάν. Το γεγονός, σημειώνει η εφημερίδα, προκάλεσε την αποστολή εξώδικου από τον γερμανικό όμιλο υγείας Asklepios, ο οποίος συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ιατρικού Κέντρου, ζητώντας την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Αγροτική Τράπεζα: Για πρόταση της ΑΤΕbank στον κ. Β. Ρέστη για εισαγωγή της FBB στο Χ.Α. κάνει λόγο η ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρόταση δεν φαίνεται να αφήνει αδιάφορη την πλευρά του μεγαλομετόχου και η σχετική απόφαση θα ληφθεί τους επόμενους μήνες.

ΑΝΕΚ: Προς αναβολή για έναν μήνα οδεύει η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΚ, με θέμα την έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, την αναβολή προτίθεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ζητήσει ο όμιλος Grimaldi, επικαλούμενος το δικαίωμα του μετόχου που κατέχει ποσοστό μετοχών άνω του 5%.

ΙΚΕΑ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση ενός ακόμη ΙΚΕΑ από τον όμιλο Φουρλή, το οποίο δημιουργείται στα Ιωάννινα εντός εμπορικού κέντρου, που αποτελεί επένδυση 75 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Ολυμπιακή: Η Ε.Ε. χθες αποφάσισε να μην παραπέμψει άμεσα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια την Ολυμπιακή, για τις κρατικές ενισχύσεις της περιόδου 2004 - 2007, αλλά να προχωρήσει σε απλό έλεγχο των καταγγελιών των ανταγωνιστών, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Φορολογία: Το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων φορολογικών μέτρων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, παραμένει πάντα ανοιχτό ενδεχόμενο, στο πλαίσιο του στόχου για μηδενισμό του ελλείμματος έως το 2010, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega ο υπουργός Οικονομίας. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος.

Ασφαλιστικό: ”Αλλαγές με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση” υπόσχεται για τις συντάξεις η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με το ”Βήμα”, η νέα υπουργός κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά προσπάθησε χθες να επαναδιαβεβαιώσει ότι ισχύουν τα τρία ”δεν” και επιχείρησε να προσεγγίσει τα συνδικάτα διερευνώντας τα περιθώρια άμεσων διμερών επαφών. Αύριο, πάντως, απεργούν τα επιστημονικά επαγγέλματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v