Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η απόφαση του ΟΤΕ για εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote και ο δρόμος που ανοίγεται για την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου στον Οργανισμό, οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για την ουκρανική Kreditprom, το ενδιαφέρον του κ. Donald Trump για επενδύσεις στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα για ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η απόφαση του ΟΤΕ για εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote και ο δρόμος που ανοίγεται για την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου στον Οργανισμό, οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για την ουκρανική Kreditprom, το ενδιαφέρον του κ. Donald Trump για επενδύσεις στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας για ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΟΤΕ: Τον δρόμο για την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου στον ΟΤΕ από το 2008 ανοίγει η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote από τον Οργανισμό, για την οποία δόθηκε και επίσημα το ”πράσινο φως” από το διοικητικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, το σχέδιο για τη δημιουργία μιας ενιαίας μετοχής ΟΤΕ-Cosmote θα υλοποιηθεί με δημόσια προσφορά για τις μειοψηφίες της Cosmote (33%) που θα καλυφθεί μέσω δανεισμού. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ η δημόσια προσφορά αποφασίστηκε να γίνει στην τιμή των 26,25 ευρώ, ποσό που συνεπάγεται premium 5% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Εθνική Τράπεζα: Σε διερευνητικές συζητήσεις με τους μετόχους της ουκρανικής τράπεζας Kreditprom Bank βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος Νοεμβρίου και αφορά στην πώληση ποσοστού άνω του 75% της ουκρανικής τράπεζας. Πηγές από την ουκρανική πρωτεύουσα υποστηρίζουν ότι το τίμημα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 4,8 έως 5,25 φορές πάνω από τη λογιστική αξία της τράπεζας και θα προσεγγίσει κατ’ ανώτερο το 1 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Συνεχίζει η ΔΕΗ την προσπάθειά της να υποβαθμίσει το επίπεδο συνεργασίας με την RWE, η οποία, όπως φαίνεται, δεν έχει την έγκριση των καθ’ ύλην αρμόδιων πολιτικών προϊσταμένων της διοίκησης της Επιχείρησης, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο για τη συνεργασία ΔΕΗ - RWE στην κατασκευή συγκεκριμένων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, δηλαδή των μονάδων Φλώρινας, Μεγαλόπολης, Αλιβερίου και Πτολεμαΐδας, η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της λέει ότι η συνεργασία των δύο εταιριών περιορίζεται στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου εκ μέρους της RWE για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Alpha Bank: Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, η διοίκηση της Alpha Bank φαίνεται ότι προετοιμάζεται προκειμένου μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2008 να ανακοινώσει το νέο business plan που θα αναθεωρεί τον ετήσιο στόχο για τα κέρδη από το 20% στο 25%.

Μετοχές-φούσκες: Η Δικαιοσύνη ανοίγει εκ νέου τον φάκελο της Intersat, γράφει η ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας αποστέλλονται και τα υπόλοιπα κατηγορητήρια για την υπόθεση της μετοχής της ”Σιγάλας”, ενώ αμέσως μετά παίρνει σειρά η έρευνα για την Intersat.

Οικονομία: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, πιθανόν στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού, εξέφρασε στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη ο Αμερικανός μεγιστάνας κ. Donald Trump σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό και υφυπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Ελλήνων αξιωματούχων στη Νέα Υόρκη, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Τεχνολογία: Με στόχο τον απευθείας εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων το υπουργείο Οικονομίας και συγκεκριμένα η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού προωθεί την ίδρυση μιας νέας ανώνυμης εταιρίας, της Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, στόχος του νέου φορέα είναι να υποστηρίξει απευθείας δράσεις οι οποίες στοχεύουν στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και στους πολίτες.

ΠΑΣΟΚ: ”Καθαρή εντολή για νέα αρχή και έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κρίση πήρε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου από 800.000 φίλους και μέλη του Κινήματος”, γράφουν τα ”Νέα”. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του ”Ελεύθερου Τύπου”, στο 25% των εκλογικών τμημάτων (ώρα 23:45) ο κ. Γ. Παπανδρέου συγκέντρωσε ποσοστό 60,03%, ο κ. Ευ. Βενιζέλος 33,54% και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης 6,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v