Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις από το ”μέτωπο” της ΔΕΗ, η αύξηση της συμμετοχής της MIG στον ΟΤΕ, το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Suez για την ΕΥΑΘ, οι ζημιές που αναμένεται να εγγράψει το ΤΤ, λόγω της έκθεσής του σε δομημένα ομόλογα, το ενδεχόμενο διανομής προμερίσματος από την ΑΤΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις από το ”μέτωπο” της ΔΕΗ, η αύξηση της συμμετοχής της MIG στον ΟΤΕ, το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Suez για την ΕΥΑΘ, οι ζημιές που αναμένεται να εγγράψει το ΤΤ, λόγω της έκθεσής του σε δομημένα ομόλογα, το ενδεχόμενο διανομής προμερίσματος από την ΑΤΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΔΕΗ: ”Συνδιοίκηση” της ΔΕΗ απαιτεί η ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ενώ απειλεί με απεργίες για να δεχθεί η ΔΕΗ την εφαρμογή των δικών της προτάσεων για τη στρατηγική της Επιχείρησης. Όπως αναφέρεται πάντως στο σχετικό δημοσίευμα, την πλήρη στήριξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλο, εξέφρασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας.

ΟΤΕ: Το 15,49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ έχει πλέον στην κατοχή της η Marfin Investment Group, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, γράφει η ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, το ”πράσινο φως” για σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό του ΟΤΕ που αφορούν στη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου, στην έκδοση προνομιούχων μετοχών αλλά και στην εκχώρηση δραστηριοτήτων του προς τρίτους, αναμένεται να δώσει σήμερα η γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Πετρελαϊκές: Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου των ΕΛΠΕ διαμορφώθηκαν στα 265 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 23% σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3% στα 5.913 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, στα 119,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα μετά από φόρους κέρδη της Motor Oil στο εννεάμηνο του 2007, καταγράφοντας πτώση κατά 13,1%. Ο κύκλος εργασιών εννεαμήνου υποχώρησε κατά 10% και διαμορφώθηκε στα 2,74 δισ. ευρώ.

ΕΥΑΘ: Ο γαλλικός κολοσσός Suez ανανέωσε το ενδιαφέρον του για την ΕΥΑΘ. Όπως αναφέρει το ”Βήμα”, δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου διεθνούς ανάπτυξης του ομίλου κ. Ερικ Γκιμπαλί, ο οποίος παρευρέθη στη χθεσινή συνέλευση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, έγινε γνωστό ότι όταν η κυβέρνηση προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ΕΥΑΘ, η Suez θα υποβάλει προσφορά.

Intralot: Στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ προχωρά η Intralot για να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενες υποχρεώσεις της και να πραγματοποιήσει εξαγορές, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ζημιές ύψους 70 εκατ. ευρώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εγγράψει στα αποτελέσματα εννεαμήνου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξαιτίας της έκθεσής του σε δομημένα ομόλογα, γράφει η ”Ημερησία”.

ΑΤΕ: Το ενδεχόμενο της διανομής προμερίσματος για την τρέχουσα χρήση εξετάζει ο όμιλος της ΑΤΕBank και το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας προς το τέλος του Νοεμβρίου, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, τα κεφαλαιακά έσοδα της τράπεζας από την ρευστοποίηση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου για το 2007 θα ανέλθουν σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ το placement δεν θα πραγματοποιηθεί εντός του 2007 και, κατά πάσα πιθανότητα, μεταφέρεται για το β’ εξάμηνο του 2008. Οσον αφορά την ”Ροδόπη”, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδιαφέρον έχουν δείξει 7 εταιρείες του γαλακτοκομικού κλάδου.

Εθνική Τράπεζα: Την πώληση της συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρκο επιθυμεί η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΕΤΕ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της θυγατρικής της, Γενική Αποθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v