Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να παρατείνει τουλάχιστον κατά ένα 6μηνο την υλοποίηση του business plan, τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για την αγορά της Ουκρανίας και της Κύπρου και η εισαγωγή της RomTelecom στα χρηματιστήρια του Βουκουρεστίου και του Λονδίνου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να παρατείνει τουλάχιστον κατά ένα 6μηνο την υλοποίηση του business plan, τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για την αγορά της Ουκρανίας και της Κύπρου και η εισαγωγή της RomTelecom στα χρηματιστήρια του Βουκουρεστίου και του Λονδίνου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΔΕΗ: Η διοίκηση της ΔΕΗ υποχώρησε –τελικά- λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχτηκε από το συνδικάτο της Επιχείρησης και ανακοίνωσε ότι παρατείνεται, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, η έναρξη υλοποίησης του business plan για τη διάσπαση των δραστηριοτήτων σε έξι ξεχωριστές εταιρίες, γράφει η ”Καθημερινή”.

Εθνική Τράπεζα: Στην ουκρανική τραπεζική αγορά εστιάζει το ενδιαφέρον της η Εθνική τράπεζα, δεδομένης της επικείμενης ιδιωτικοποίησης τοπικών πιστωτικών ιδρυμάτων έως το τέλος του έτους. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει η πώληση της Credit Prom και θα ακολουθήσουν οι Khreshatyk Bank, Rodovit Bank και Pravex Bank. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν ήδη εξεταστεί από τον όμιλο της Εθνικής και έως το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης θα υπάρξουν εξελίξεις. Εξάλλου, όπως γράφει η ”Ναυτεμπορική”, σε επέκταση της παρουσίας της στην Κύπρο θα προχωρήσει η τράπεζα, με ίδρυση νέων καταστημάτων και διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Marfin: Όσοι περίμεναν ότι ο όμιλος Marfin θα καθίσει πλέον στα πολλά και πλούσια… ”αβγά” του μόλις ολοκληρωθούν οι επενδύσεις της MIG κι ενώ έχει ήδη αποκτήσει αθροιστική κεφαλαιοποίηση 14 δισ. ευρώ, έχουν ήδη διαψευστεί από τις εξελίξεις, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Καμπανάκι για τον β’ γύρο”. Όπως αναφέρεται στο σχετικά, ο επόμενος στόχος έχει τεθεί. Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλέον επιχειρηματικού ”πρωταθλητή”, που θα έχει την αδιαμφισβήτητη πρωτιά στον χώρο ολόκληρης της ΝΑ. Ευρώπης και τη σφραγίδα ”made in Greece” στις δραστηριότητές του.

ΟΤΕ: Την εισαγωγή του 46% της RomTelecom στα χρηματιστήρια του Βουκουρεστίου και του Λονδίνου μέσα στο 2008 προανήγγειλε χθες ο υπουργός Επικοινωνιών της Ρουμανίας, σε συνέντευξή του στο Reuters, αναφέρει η ”Ημερησία”. Εξάλλου χθες η Cosmote ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για τη χορήγηση δανείου στη θυγατρική της, Cosmote Ρουμανίας, ύψους 60 εκατ. ευρώ.

ΑΕΓΕΚ: Το ινδικών συμφερόντων DSC εισέρχεται στον όμιλο ΑΕΓΕΚ ως στρατηγικός επενδυτής, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί η αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού, η πώληση των συμμετοχών στις εταιρίες Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε. και Ακαρπόρτ Α.Ε. και η απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου που θα εισφέρει στη θυγατρική της Εδαφοστατική.

Ελληνικά Καλώδια: Αύξηση κατά 30% εμφάνισαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Ελληνικά Καλώδια το εννεάμηνο 2007 καθώς διαμορφώθηκαν στα 305 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 28% στα 216 εκατ. ευρώ, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

ΟΛΠ: Τα ονόματα των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ ανακοινώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του οργανισμού. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δ. Μπεχράκης και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ν. Αναστασόπουλος.

On Telecoms: Στην έκδοση πενταετούς μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 16 εκατ. ευρώ από την Proton Bank προχωρά η On Telecoms, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

FBB: Αύξηση κατά 33% παρουσιάζουν τα καθαρά κέρδη της First Business Bank στο εννεάμηνο, φτάνοντας τα 5,012 εκατ. ευρώ, έναντι 3,758 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σοφοκλέους: Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εκτός απροόπτου, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή στο τέλος Νοεμβρίου, θα περιλαμβάνεται το άρθρο εκείνο που θα προβλέπει την κατάργηση του φόρου 0,15% επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v