Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Bank, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, οι πληροφορίες για ενίσχυση της συμμετοχής του Dubai Financial στην Marfin, η υπογραφή της συμφωνίας για την ΑΕΓΕΚ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Bank, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, οι πληροφορίες για ενίσχυση της συμμετοχής του Dubai Financial στην Marfin, η υπογραφή της συμφωνίας για την ΑΕΓΕΚ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Alpha Bank: Σημαντική αύξηση σε ποσοστό 41,5% παρουσίασαν τα κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο, φθάνοντας τα 669,7 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, σχολιάζοντας τις επιδόσεις, προανήγγειλε την επί τα βελτίω αναθεώρηση των στόχων του τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου για την κερδοφορία του ομίλου.

ΟΤΕ: Οπως αναφέρει το ”Βήμα”, ανοικτό φαίνεται να αφήνει ο ΟΤΕ το ενδεχόμενο για έκδοση προνομιούχων μετοχών, καθώς σε διευκρινιστική ανακοίνωση για τις αλλαγές που θα επέλθουν στο καταστατικό στις 8 Νοεμβρίου, πότε θα διενεργηθεί η έκτακτη συνέλευση των μετόχων, επισημαίνει ότι εφόσον η προτεινόμενη αλλαγή για την έκδοση προνομιούχων μετοχών τεθεί σε ισχύ, θα απαιτηθεί νέα απόφαση της γενικής συνέλευσης προκειμένου ο ΟΤΕ πράγματι να προβεί στην έκδοσή τους. Για σενάρια διάσπασης του ΟΤΕ, σαν αντίδοτο στη MIG, κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”. Εν τω μεταξύ, στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου εντάσσονται οι 700 εργαζόμενοι του ΟΤΕ που είχαν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα λόγω της στρατιωτικής τους θητείας, γράφει η ”Καθημερινή”.

MIG: Σημαντικές εξελίξεις, που φαίνεται να συνδέονται με την ενίσχυση της παρουσίας των Αράβων στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου, αναμένεται να ανακοινωθούν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της Marfin, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγικός εταίρος του ομίλου Dubai Financial θα ενισχύσει το ποσοστό συμμετοχής της Marfin Investment Group. Στο πλαίσιο αυτό η Dubai θα προχωρήσει στην αγορά του 6,45% της MIG, μετοχές που θα πουλήσει η Marfin Popular Bank.

ΟΛΠ: Ισχυρό μειοψηφικό πακέτο στον ΟΛΠ, σε ποσοστό 9,67%, ελέγχει η βρετανική εταιρεία επενδύσεων Lansdowne Partners Limited Partnership, όπως γνωστοποιήθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΑΕΓΕΚ: Εκτός απροόπτου, για σήμερα έχει συμφωνηθεί να υπογραφεί η συμφωνία για την ΑΕΓΕΚ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, γράφει η ”Ημερησία”, το σχέδιο προβλέπει την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου και τη συγκρότηση νέας εταιρείας στην οποία θα συμμετέχει κατά 70% ινδικών συμφερόντων εταιρεία και κατά 30% η ΑΕΓΕΚ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη μητρική εταιρεία ο ινδικός όμιλος θα αποκτήσει το 20%, οι τράπεζες το 10% και οι βασικοί μέτοχοι με το επενδυτικό κοινό το υπόλοιπο ποσοστό. Ταυτόχρονα, η συμφωνία προβλέπει την αγορά από τις τράπεζες του Αστακού, έναντι 125 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες κατά 10 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Πλάτες και για τη φορολογική ελάφρυνση της Intralot έβαλε ο ΟΠΑΠ, μέσω της σύμβασης των 230 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από σαφή όρο του ιδιωτικού συμφωνητικού της 31ης Ιουλίου 2007, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στο άρθρο 3,4, που περιγράφει πως ο ΟΠΑΠ θα καταβάλλει του μηνιαίο τίμημα κάθε δόσης (36 συνολικά), ο Οργανισμός αποδέχεται να τιμολογεί το μεγαλύτερο μέρος του στην Intralot International και όχι στην Intralot A.E. υπέρ της εταιρείας, που εδρεύει στην Κύπρο, θα καταβάλλεται μηνιαίο τίμημα 1,340 εκατ. ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ), χωρίς αυτή να εισφέρει επιχειρησιακά και λειτουργικά στο έργο του ΟΠΑΠ, καθώς περιγράφεται ως εταιρεία συμμετοχών, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”.

Φουρλής: Στο τέλος του α’ τριμήνου του 2008 αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο αθηναϊκό ΙΚΕΑ στο Αιγάλεω, με μικρή καθυστέρηση έναντι της εκτιμώμενης λειτουργίας του στα τέλη του τρέχοντος έτους, αναφέρει η ”Εξπρές”. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο, το οποίο θα στεγάσει το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ εντός του εμπορικού κέντρου που δημιουργείται στο ακίνητο της Βιοχάλκο στο Αιγάλεω, θα παραδοθεί στα τέλη Δεκεμβρίου στη House Market, 100% θυγατρική του ομίλου Φουρλή.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σήμερα αρχίζει η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο ΧΑ και θα διαρκέσει ως τις 2 Νοεμβρίου του 2007. Το εύρος τιμών για τη διάθεση των μετοχών της καθορίστηκε στα 9,76 ως 11,7 ευρώ.

Pasal Development: Την επέκτασή της στη Σερβία εξετάζει η Pasal Development παράλληλα με μια σειρά από νέες εμπορικές αναπτύξεις ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με την ”Ναυτεμπορική”, η εταιρεία, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εισαγωγή του 25% του μετοχικού της κεφαλαίου στο χρηματιστήριο, θεωρεί πως η αγορά της γειτονικής χώρας έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v