Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Attica Group και της Blue Star από τη Marfin, οι εξελίξεις στο θέμα ΟΠΑΠ - Intralot και το ενδιαφέρον της Maersk για ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Attica Group και της Blue Star από τη Marfin, οι εξελίξεις στο θέμα ΟΠΑΠ - Intralot και το ενδιαφέρον της Maersk για ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Marfin: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση αγοράς του συνολικού πακέτου των μετοχών της Attica Group αλλά και της Blue Star προς όλους τους μετόχους των δυο εταιριών υπέβαλε χθες η MIG Shipping του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. Για την Attica, η Marfin προτείνει 5,50 ευρώ ανά μετοχή και 3,83 ευρώ ανά μετοχή για την Blue Star Ferries. Σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, όπως εκτιμούν ακτοπλοϊκοί αλλά και τραπεζικοί κύκλοι, ο πλήρης έλεγχος και των δύο ναυτιλιακών εταιριών είναι ζήτημα ημερών, ενώ η MIG προτίθεται να διατηρήσει τόσο την Attica Group όσο και την Blue Star στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Intralot: Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να πουλήσει τη συμμετοχή του (23%) στην Intralot εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Όπως αναφέρει το ”Βήμα”, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι ”θα ήμουν παράλογος αν πουλούσα αυτή τη στιγμή την Intralot, η οποία τώρα ξεκινά τη δεύτερη φάση της ανάπτυξής της και είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει περαιτέρω υπεραξίες για τους μετόχους της”.

ΟΠΑΠ: Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τη σύμβαση της Intralot με τον ΟΠΑΠ, ο κ. Αντωνόπουλος υποστήριξε ότι δεν τίθεται κάποιο ζήτημα, δεδομένου ότι ήταν γνωστό εξαρχής ότι υπάρχουν και υπηρεσίες που παρέχονται από την Intralot, γράφει η ”Ημερησία”, σημειώνοντας πως ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες συμβάσεις είναι ότι ο ΟΠΑΠ ζήτησε όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται από την Intralot και όχι από τρίτους. Η ”Ελευθεροτυπία” από την πλευρά της, η οποία πρώτη ανέδειξε το θέμα της σύμβασης, αναφέρει ότι ο κ. Θ. Ρουσόπουλος δεν αποστασιοποιήθηκε από τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και παρέπεμψε για εξηγήσεις στον ΟΠΑΠ, με την επισήμανση ότι δεν πρόκειται περί θέματος ήσσονος σημασίας.

Μυτιληναίος: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ για τη διετία σχεδιάζει η Μυτιληναίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ημερησίας”, στο οποίο αναφέρεται ότι έμφαση θα δοθεί και στη μερισματική πολιτική, αφού στόχος της διοίκησης είναι να διανείμει σε μερίσματα πλέον του 50% των ετήσιων κερδών. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο όμιλος διερευνά τις επενδυτικές δυνατότητες στη ΝΑ. Ευρώπη, τη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μέσω τόσο της οργανικής ανάπτυξης όσο και εξαγορών. Όσον αφορά στα αποτελέσματα, η εκτίμηση για το 2007 κάνει λόγο για συνολικές πωλήσεις στο 1,1 δισ. ευρώ, για EBITDA στα 170 - 188 εκατ. ευρώ και για κέρδη μετά από φόρους 145 - 159 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Αύξηση 10% στις αποζημιώσεις των γενικών διευθυντών της ΔΕΗ, που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2007, αποφάσισε να χορηγήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ Τ. Αθανασόπουλος, γράφει η ”Ημερησία”.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Το ενδιαφέρον του για τα εμπορευματικά κέντρα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ δημοσιοποίησε χθες ο όμιλος της Maersk κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου. Ο επικεφαλής του ομίλου για την περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, κ. Claus Garbers, απαντώντας σε ερώτηση της ”Ημερησίας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αναμένεται το κείμενο της προκήρυξης προκειμένου ο δανέζικος όμιλος να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στον διαγωνισμό.

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 1,28 δισ. ευρώ αναμένεται να εμφανίσει στο 9μηνο του 2007 η Εθνική Τράπεζα, παρουσιάζοντας αύξηση 62%, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Τα κέρδη της ΕΤΕ θα ανακοινωθούν στις 29 Νοεμβρίου, ενώ της Finansbank, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 350 - 360 εκατ. ευρώ, θα δημοσιοποιηθούν μάλλον στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Τηλεπικοινωνίες: Το πρώτο δείγμα της εμπορικής συνεργασίας της Wind Hellas με την Tellas μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της δεύτερης κάνει σήμερα την εμφάνισή του με τη διάθεση των νέων πακέτων σταθερής τηλεφωνίας και γρήγορης πρόσβασης στο Ιnternet από την πρώτη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ”Ημερησίας”.

Σοφοκλέους: Έτοιμο θα είναι το Χ.Α. από την 1η Νοεμβρίου να φιλοξενήσει μέσω του Συστήματος Άυλων Τίτλων τις συναλλαγές που θα διενεργούν εσωτερικά οι ΑΧΕ ή οι τράπεζες, στο πλαίσιο των νέων διατάξεων της MiFID, εφόσον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βγάλει τις απαραίτητες τροποποιήσεις μέσω του νέου κανονιστικού πλαισίου, σύμφωνα με την ”Εξπρές”.

Ενέργεια: Προβλήματα παρουσιάζονται στην υλοποίηση των δύο μεγάλων αγωγών που σχετίζονται με τη χώρα μας, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί τη Μόσχα έως το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρωθυπουργό στα εγκαίνια του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ”Βήμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v