Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΟΛΠ σε ιδιώτες επενδυτές, οι πληροφορίες περί απόκτησης από τη MIG ακόμα 10% της Attica Group, η αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΑΠ και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αγορά μετοχών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΟΛΠ σε ιδιώτες επενδυτές, οι πληροφορίες περί απόκτησης από τη MIG ακόμα 10% της Attica Group, η αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΑΠ και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αγορά μετοχών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΟΛΠ: Στις αρχές του 2008 θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές σημαντικού μέρους του εμπορευματικού σταθμού του Πειραιά, γράφει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με το σχέδιο, η παραχώρηση θα πραγματοποιηθεί για περίοδο 35 - 40 ετών και οι επενδυτές θα κληθούν να προκαταβάλουν το 5% - 10% του τιμήματος. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της τρίτης προβλήτας του ΣΕΜΠΟ.

Attica Group: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group έχει έρθει σε συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο της Attica κ. Γιάννη Τζιβέλη (κατέχει το 10%) προκειμένου να εξαγοράσει το ποσοστό του.

ΟΠΑΠ: Αύριο συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, το οποίο θα εγκρίνει τις αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Οργανισμού, με την απομάκρυνση των κ. Κωστάκου και Νειάδα και την τοποθέτηση του νέου ισχυρού άνδρα, κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

Εθνική Τράπεζα: Επανέρχονται στο προσκήνιο φήμες που θέλουν την Εθνική Τράπεζα να εξετάζει νέα εθελουσία έξοδο των εργαζομένων. Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, πηγές στο management της τράπεζας αναφέρουν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, ”ούτε σχεδιασμός, ούτε μελέτη”.

ΤΕΡΝΑ: Την εισαγωγή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο χρηματιστήριο ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή, ενώ η διαπραγμάτευση στο ταμπλό προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα.

Euromedica: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της συγχώνευσης μεταξύ ΙΑΣΩ και Euromedica, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η αρχική πρόταση της πλευράς Λιακουνάκου, για τη σχέση ανταλλαγής, είναι μία μετοχή ΙΑΣΩ προς μία Euromedica.

Geniki Bank: Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Geniki Bank, με στόχο την άντληση έως 210 εκατ. ευρώ, και θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Σοφοκλέους: Φρένο στην αγορά ιδίων μετοχών για στήριξη των τιμών τους φαίνεται να είναι αποφασισμένες να θέσουν οι αρχές, εφαρμόζοντας πιστά το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο γίνεται ακόμη αυστηρότερο. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους ορκωτούς ελεγκτές και ζήτησε τις προτάσεις και απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα, τις οποίες θα λάβει εντός των ημερών.

Φορολογία: Την αναδίπλωση της κυβέρνησης, η οποία ισοδυναμεί τουλάχιστον με χρονική μετάθεση στην αύξηση του ΦΠΑ (δηλαδή μετά το πρώτο εξάμηνο του 2008 ή το 2009), εμμέσως πλην σαφώς προδιέγραψε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, όπως αναφέρουν τα ”Νέα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v