Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι πληροφορίες για έκτακτη γενική συνέλευση στον ΟΤΕ, με θέμα την διαδικασία επιλογής μελών του ΔΣ, το ενδιαφέρον τις ΜΡΒ για εξαγορά ρωσικής τράπεζας, οι πληροφορίες για την κερδοφορία της Τράπεζας Αττικής, τα αποτελέσματα της Jumbo, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι πληροφορίες για έκτακτη γενική συνέλευση στον ΟΤΕ, με θέμα την διαδικασία επιλογής μελών του ΔΣ, το ενδιαφέρον τις ΜΡΒ για εξαγορά ρωσικής τράπεζας, οι πληροφορίες για την κερδοφορία της Τράπεζας Αττικής, τα αποτελέσματα της Jumbo, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΟΤΕ: Στην έκτακτη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μετόχων για τις 8 Νοεμβρίου προσανατολίζεται η διοίκηση του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει πρόταση αλλαγής του καταστατικού σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Εκτιμάται ότι με τη συγκεκριμένη αλλαγή ανοίγει ο δρόμος για την εκπροσώπηση και του δεύτερου μεγάλου μετόχου (της MIG) στο ανώτατο διοικητικό όργανο του ΟΤΕ.

Τράπεζα Κύπρου: Έφεση αναμένεται να ασκήσει το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου προκειμένου να προσβάλει δικαστικά την πολιτική αγωγή που άσκησε, κατόπιν της έρευνας που διενήργησαν οι αμερικανοί επίτροποι, ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση αφορά στη διακίνηση ποσών, αμφιβόλου προελεύσεως, ύψους 162 εκατ. δολαρίων μέσω του λογαριασμού που διατηρούσε την Τράπεζα ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AremisSoft.

ΟΠΑΠ: Συνέρχεται σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίζει την πρόσληψη του κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ στον Οργανισμό, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Τράπεζα Αττικής: Σε 15-16 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, τα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου της Τράπεζας Αττικής, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει σήμερα μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Marfin Popular Bank: Η διοίκηση της ΜΡΒ ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της ότι η τραπεζική αγορά της Ρωσίας αποτελεί έναν από τους στόχους επέκτασης της Τράπεζας.

Jumbo: Ο κύκλος εργασιών της Jumbo παρουσίασε αύξηση της τάξης του 18% το α’ τρίμηνο, έναντι 12%-15% που ήταν η αρχική εκτίμηση για το σύνολο του έτους. Μεσοπρόθεσμος στόχος της διοίκησης παραμένει η διεύρυνση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά άνω του 38%, κυρίως μέσω νέων επενδύσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης τριετίας. Η διοίκηση της Jumbo θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων της τη διανομή μερίσματος 32 λεπτών ανά μετοχή, αυξημένο κατά 39% σε σχέση με πέρυσι.

Doppler: Στον προθάλαμο της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝ.Α.) βρίσκεται η βορειοελλαδική εταιρεία ανελκυστήρων Doppler. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της εταιρείας να έχει ήδη ολοκληρώσει το τεχνικό μέρος της διαδικασίας προετοιμασίας ώστε ο σύμβουλός της να καταθέσει στις χρηματιστηριακές αρχές τη σχετική αίτηση.

Μασούτης: Στην εξαγορά ενός καταστήματος στην Ελασσόνα προχώρησε το όμιλος σούπερ μάρκετ Μασούτης, που αποτελεί επένδυση της τάξης των 600.000 ευρώ, ενώ προς το τέλος του χρόνου προσδιορίζεται το νέο χρονοδιάγραμμα υποβολής της αίτησης για την εισαγωγή του ομίλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Τέλη Κυκλοφορίας: Από την 1η Νοεμβρίου έως και την 30η Δεκεμβρίου θα μπορούν οι κάτοχοι οχημάτων να λαμβάνουν το σήμα τελών κυκλοφορίας για το 2008. Τα τέλη ανέρχονται σε 15 ευρώ για οχήματα μέχρι 300 κυβικά, 38 ευρώ για 301-785 κυβικά, 93 ευρώ για 786-1.357 κυβικά, 168 ευρώ για 1.358-1.928 κυβικά, 372 ευρώ για 1.929-2.357 κυβικά και 483 ευρώ για 2.358 κυβικά και άνω. Για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες μέχρι 50 κυβικά το τέλος ανέρχεται σε 15 ευρώ.

Επενδύσεις: Στην 114η κατάταξη, μεταξύ 141 χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα, όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ ”World Investment Report 2007”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v