Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στη Vivartia, η εξαγορά τράπεζας από την ΜΡΒ, η 15νθήμερη παράταση στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Aluminij, η δημιουργία real estate fund από την Axon και τα νεότερα από το φορολογικό μέτωπο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις στη Vivartia, η εξαγορά τράπεζας από την ΜΡΒ, η 15νθήμερη παράταση στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Aluminij, η δημιουργία real estate fund από την Axon και τα νεότερα από το φορολογικό μέτωπο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Vivartia: Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί το business plan της Vivartia, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και είναι πιθανό την Παρασκευή να αρθεί η απόφαση αναστολής της διαπραγμάτευσης της μετοχής της, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκαν από τη Vivartia ο γενικός οικονομικός διευθυντής κ. Π. Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής γαλακτοκομικών και ποτών κ. Αθ. Γιαννακάκος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Κανελλόπουλος.

Marfin: Η Marfin Popular Bank εξαγόρασε περίπου το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της Lombard Bank Malta από τους βασικούς μετόχους BSI SA Lugano και από άλλους διεθνείς επενδυτές, αντί ποσού 48,3 εκατ. ευρώ.

Αλουμύλ: Την εισαγωγή μίας ακόμα θυγατρικής, της Μέτρον, σε αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα εξετάζει η διοίκηση της Αλουμύλ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Μυτιληναίος: Παράταση 15 ημερών προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση για την επιλογή του αναδόχου για τη βοσνιακή Aluminij έδωσε η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της χώρας. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, προβάδισμα φέρεται να έχει η ελβετική Glencore (προσφέρει 130 εκατ. ευρώ και 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις, με δέσμευση να διατηρήσει περίπου 300 άτομα προσωπικό). Έπεται η ρωσική EN+Group (με τίμημα 140 εκατ. ευρώ, επενδύσεις 155 εκατ. ευρώ και δέσμευση για διατήρηση 150 υπαλλήλων), ενώ οι πληροφορίες για τη Μυτιληναίος αναφέρουν ότι προσέφερε τίμημα 120 εκατ. ευρώ, επενδύσεις 317 εκατ. ευρώ και δέσμευση για διατήρηση περίπου 150 υπαλλήλων.

Eurobank Properties: Εννέα νέα ακίνητα προστέθηκαν χθες και επισήμως στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Επενδύσεων Eurobank Properties, μετά τη σχετική έγκριση για την αγορά τους που έλαβε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της. Η αγορά των ακινήτων αυτών, που είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο, θα χρηματοδοτηθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προωθεί η εταιρία, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Axon: Την πρόθεσή της να δημιουργήσει real estate fund, αρχικού ενεργητικού 100 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε και επίσημα στο πλαίσιο των παρουσιάσεών της στο Λονδίνο η Axon Holdings. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ”Εξπρές”, η Axon Holdings συζητά για τη δημιουργία του real estate fund με τη Noonday Asset Management.

Τράπεζα Αττικής: Έως τις αρχές Νοεμβρίου τοποθετείται ο διαγωνισμός για πώληση από το Δημόσιο του 38% της υπό τον κ. Τρ. Κολλίντζα Τράπεζας Αττικής, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”. Στόχος η ιδιωτικοποίηση στο α΄ τρίμηνο του 2008.

Φορολογία: Στην αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ φαίνεται να καταλήγει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση, γράφει η ”Ημερησία”. Για τον χρόνο εφαρμογής των νέων συντελεστών ”κυκλοφορούν” δύο σενάρια: είτε εντός του Νοεμβρίου είτε το α΄ εξάμηνο του 2008. Με μια τέτοια κίνηση η κυβέρνηση αναμένεται να προσθέσει στα ταμεία του κράτους περίπου 1 - 2 δισ. ευρώ.

Φορολογία ΙΙ: Σε ακύρωση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις και σε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να αμφισβητήσουν την επιβολή τους από τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, οδηγεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι ”πριν από την έκδοση πράξεως επιβολής προστίμου για παραβάσεις του ΚΒΣ πρέπει ο φερόμενος ως παραβάτης να καλείται σε απολογία”, σύμφωνα με το ”Βήμα”.

Σοφοκλέους: Οι εγχώριοι όμιλοι της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της EFG Eurobank, της Marfin Egnatia Bank και οι διεθνείς οίκοι BNP Paribas, JP Morgan και Societe Generale αποτελούν τους 7 χρηματοοικονομικούς ομίλους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δημιουργία του πρώτου Διαπραγματευτικού Αμοιβαίου Κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τον δείκτη FTSE/XA 20. Η εκδότρια εταιρία, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, θα επιλεγεί την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v