Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2008, οι πληροφορίες για πρόταση του Dubai Investment Group για τον όμιλο της Marfin, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ και οι εκτιμήσεις για τα κέρδη 9μήνου Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και ΑΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2008, οι πληροφορίες για πρόταση του Dubai Investment Group για τον όμιλο της Marfin, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ και οι εκτιμήσεις για τα κέρδη 9μήνου Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και ΑΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Marfin: Πρόταση ώστε ουσιαστικά να αποκτήσει τον έλεγχο στον όμιλο της Marfin έχει υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” ο βασικός μέτοχος του Dubai Investment Group. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Dubai Investment Group σχεδιάζει να αποκτήσει το 30% της Marfin Popular Bank, από 17% που κατέχει αυτή την περίοδο, και το 20% της Marfin Investment Group, έναντι 9% που ελέγχει τώρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, ολοκληρώνονται με επιτυχία οι συζητήσεις ανάμεσα στη Eureko και τη Marfin Popular Bank για σύναψη συνεργασίας στον τομέα των ασφαλιστικών εργασιών κι έτσι η Eureko απέκτησε μετοχή πλειοψηφίας στις εταιρίες Λαϊκή Ασφαλιστική και Cyprialife που ανήκουν στον όμιλο Marfin.

Οικονομία: Περισσότερους φόρους κατά 5,97 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος θα πληρώσουμε το 2008, με την αύξηση κατά 12,3% των φορολογικών εσόδων που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού να στηρίζεται κυρίως σε εισπρακτικά μέτρα, και συγκεκριμένα στην ενοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, στην αύξηση του φόρου στη βενζίνη, στην επιβολή ετήσιου φόρου στα ακίνητα και στη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Επίσης, προβλέπεται αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 2,6 δισ. ευρώ.

Αποκρατικοποιήσεις: Έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του προγράμματος για τις αποκρατικοποιήσεις το 2008 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΔΕΗ: Μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων που φτάνουν το 22% αθροιστικά την επόμενη τριετία και διασπορά του 90% των εργαζομένων σε θυγατρικές εταιρίες σχεδιάζει η διοίκηση της ΔΕΗ, αναφέρει το ”Βήμα”. Εν τω μεταξύ, στο επόμενο διάστημα το Δ.Σ. της Επιχείρησης αναμένεται να εξετάσει το επιχειρησιακό σχέδιο 2008 - 2014 με επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ και τη δημιουργία 6 νέων μονάδων.

Τράπεζες: Στα 3,3 δισ. ευρώ εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και ΑΤΕ, γράφει η ”Ημερησία”. Η Εθνική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα καταγράψει καθαρά κέρδη ύψους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, η Alpha Bank 650 - 660 εκατ. ευρώ, η Eurobank 640 εκατ. ευρώ, η Πειραιώς 500 εκατ. ευρώ και 240 - 250 εκατ. ευρώ η ΑΤΕ.

ΟΤΕ: Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ, στη χθεσινή της συνεδρίαση και κατόπιν διενέργειας ελέγχου για τη ”συμπίεση περιθωρίου”, ενέκρινε υπό προϋποθέσεις τις νέες προσφορές για οικονομικά πακέτα σταθερής τηλεφωνίας καθώς και για κλήσεις από σταθερό προς κινητό της ΟΤΕ Α.Ε., αναφέρει το ”Κέρδος”.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε οριστικό ”γάμο” ύστερα από πολυετή ”αρραβώνα” προχώρησαν η Τράπεζα Πειραιώς και η ING στο σκέλος του bankassurance, με την υπογραφή 10ετούς συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας στις τραπεζοασφάλειες, γράφει η ”Εξπρές”.

Εθνική Τράπεζα: Μέχρι το τέλος του 2008 θα ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση της Vojvodjanska Banka στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Τάκης Αράπογλου, σε συνέντευξη Τύπου στο Νόβι Σαντ.

Regency: Στις 2 Οκτωβρίου αρχίζει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η Dionysos Leasure για την απόκτηση του 18,3839% της Regency και λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Πετζετάκις: Την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Πετζετάκις από τη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία της επιτήρησης.

Σαράντης: Στην ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων στις νέες χώρες του εξωτερικού (Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία) κατέληξε ο όμιλος Σαράντη, μετά τη σύναψη συμφωνίας για διανομή προϊόντων του ομίλου με τον τοπικό εθνικό διανομέα στην αγορά της Ρωσίας, Olma Trading Company, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Εξπρές”.

Ταχυδρομικές Υπηρεσίες: Το 2013 θα πραγματοποιηθεί η πλήρης απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων ”κλειστών” μορφών ταχυδρομικής εξυπηρέτησης στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, γράφει η ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v