Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος προϋπολογισμός, το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και τα σχέδια της ΑΤΕ για την Ασφαλιστική της είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος προϋπολογισμός, το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και τα σχέδια της ΑΤΕ για την Ασφαλιστική της είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Προϋπολογισμός: Έκρηξη φόρων στον προϋπολογισμό του 2008, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, αναφέρει η ”Ημερησία”. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Απασχόλησης προαναγγέλλει την άμεση έναρξη διαλόγου για το Ασφαλιστικό, προειδοποιώντας από το βήμα της Βουλής ότι αν το σύστημα παραμείνει ως έχει, οι σημερινοί 40άρηδες δεν θα συνταξιοδοτηθούν γιατί το σύστημα θα έχει καταρρεύσει.

ΔΕΗ: Αύριο, Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα εξετάσει και αναμένεται να εγκρίνει το option που έχει η Επιχείρηση για την εξαγορά ποσοστού έως 30% της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η Επιχείρηση δρομολογεί την κατασκευή έξι ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων έως το 2014 συνολικής ισχύος 3.200 MW.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφουν τα ”Νέα”, ”χαράτσι” ύψους ενός δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι καταναλωτές σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από το 2008, καθώς η ΔΕΗ προσανατολίζεται σε αύξηση των τιμολογίων της κατά μέσο όρο 22% στο διάστημα αυτό.

Marfin: Σημαντικότατες εξελίξεις στον όμιλο Marfin σηματοδοτεί η έλευση στην Ελλάδα του κ. Σαούντ Μπαλαουί, επικεφαλής του Dubai Group, ο οποίος μαζί με τον επικεφαλής του ομίλου Marfin, κ. Α. Βγενόπουλο, θα παραχωρήσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, το Dubai Group φαίνεται θα προχωρήσει σε ανεξάρτητες επενδύσεις από τη Marfin στην Ελλάδα.

ΑΤΕ: Μεταξύ της αναζήτησης στρατηγικού συμμάχου από το εξωτερικό ή της απόκτησης των δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά τα πρότυπα της Εθνικής, μέσω δημόσιας πρότασης, βρίσκεται η ΑΤΕ για την Ασφαλιστική, στην οποία ελέγχει το 84% του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”.

Μυτιληναίος: Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση των εταιριών Μυτιληναίος - Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δέλτα Project και από σήμερα, 1 Οκτωβρίου, παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών των απορροφώμενων εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κλουκίνας-Λάππας: Ξεκινά σε λίγες μέρες τη λειτουργία του το πρώτο Mothercare στη Σερβία, ενώ από τον Νοέμβριο θα εγκαινιαστεί και το πρώτο κατάστημα στα Τίρανα της Αλβανίας, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Επιχειρήσεις: Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις οι οποίες υπήχθησαν στο καθεστώς των αφορολόγητων αποθεματικών του Ν. 3220/2004, καθώς οι ενισχύσεις κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μη σύννομες με το κοινοτικό δίκαιο, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v