Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η αναζήτηση ευρωπαϊκού εταίρου για τον ΟΤΕ από την κυβέρνηση, οι απώλειες του ΟΠΑΠ από τον παράνομο στοιχηματισμό, οι εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής, τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η αναζήτηση ευρωπαϊκού εταίρου για τον ΟΤΕ από την κυβέρνηση, οι απώλειες του ΟΠΑΠ από τον παράνομο στοιχηματισμό, οι εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής, τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΟΤΕ: Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση προτιμά ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό για στρατηγικό εταίρο του ΟΤΕ και ομοειδές ευρωπαϊκό ίδρυμα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έστειλε χθες προς πάσα κατεύθυνση ο Γ. Αλογοσκούφης, γράφει η ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει ότι σε ανακοίνωσή της η MIG ζητά θέση στο Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Εξάλλου, σε έκθεσή της η JP Morgan αναφέρει ότι οι επιλογές του Οργανισμού, όσον αφορά την Cosmote, είναι τρεις: Δημόσια πρόταση με μετρητά στους μετόχους μειοψηφίας της θυγατρικής του, συγχώνευση μέσω ανταλλαγής μετοχών, ή ένας συνδυασμός συγχώνευσης με ανταλλαγή μετοχών και μετρητά.

ΟΠΑΠ: Στο ιλιγγιώδες ποσό των 400-500 εκατ. ευρώ ετησίως, με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις, ανέρχεται ο τζίρος από το παράνομο στοίχημα στη χώρα μας, που διαφεύγει από τα ταμεία του ΟΠΑΠ και προκαλεί οικονομική ”αιμορραγία” σε κέρδη τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Ημερησία”.

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της GTech με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot.

Τράπεζα Αττικής: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διάθεση της συμμετοχής του Δημοσίου στην Τράπεζα Αττικής επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας, με ορίζοντα το τέλος του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με την ”Ναυτεμπορική”, θα προηγηθεί η πρόσληψη συμβούλου και θα ακολουθήσει η εκπόνηση των όρων του σχετικού διαγωνισμού, στους οποίους θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η παραχώρηση του management.

S&Β: Την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας μπετονίτη στην περιοχή Nador του Μαρόκου, αποφάσισε ο όμιλος S&B. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2008.

Σιδενόρ: Την υπογραφή συμφωνίας με την ιταλική εταιρεία χαλυβουργικών μηχανημάτων Danieli SpA για την προμήθεια υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού νέας γραμμής ελασματουργείας επιμήκων προϊόντων χάλυβα (Micro Mill), ανακοίνωσε ο όμιλος Σιδενόρ. Η συνολική επένδυση του νέου ελασματουργείου θα ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του 2009.

Ολυμπιακή: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μπει ”λουκέτο” στην Ολυμπιακή, καθώς η κυβέρνηση αλλάζει ”ρότα” και κάνει πλέον λόγο για προσπάθεια αποκρατικοποίησης που θα ξεκινήσει το 2008, γράφει το ”Βήμα”. Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε χθες ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκαθαρίσει το θέμα με την ΕΕ και στη συνέχεια θα εξεταστεί το πώς θα αποκρατικοποιηθεί η εταιρεία.

ΕΒΖ: Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών τους, στο πλαίσιο του διαγωνισμού μετατροπής δυο ζαχαρουργείων της ΕΒΖ (Λάρισας και Ξάνθης) σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης, ζήτησαν και πήραν οι υποψήφιοι στρατηγικοί επενδυτές, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”. Η νέα προθεσμία είναι έως τις 16 Νοεμβρίου.

Ασφαλιστικό: Συντάξεις ΙΚΑ και στα 65 χρόνια για όλους τους μισθωτούς προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, που θα έχει ως μεγάλα θύματα τους νέους εργαζόμενους, όσους δηλαδή είναι ασφαλισμένοι από το 1993 και μετά, σύμφωνα με τα ”Νέα”. Όπως δήλωσε χθες ο Γ. Αλογοσκούφης, ”οι νέοι θα ασφαλίζονται με τις προϋποθέσεις του ΙΚΑ”.

Σοφοκλέους: Σαν να υπήρχαν αποφάσεις έτοιμες προς υλοποίηση, οι οποίες μετεκλογικά βγήκαν απ’ το συρτάρι. Αυτή είναι η εντύπωση που αποκομίζει η αγορά από την ταχύτητα της προώθησης σε πολλά φλέγοντα οικονομικά θέματα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο της παρούσας κυβέρνησης. Η χρηματιστηριακή αγορά αντέδρασε θετικά, κι αν στην αρχή σημείο αναφοράς ήταν τα ”κρατικά χαρτιά”, στη συνέχεια το ενδιαφέρον διαχύθηκε και σε πολλούς άλλους τίτλους, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υπερβεί χθες το παλαιότερο υψηλό έτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Ανεβαίνει το θερμόμετρο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v