Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις από το ”μέτωπο” ΟΤΕ-Cosmote, η αγορά από την MIG μετοχών της ΕΧΑΕ που διέθεσε χθες η Εθνική Τράπεζα, η αρνητική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δ. Αττικής για την επένδυση των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, οι πληροφορίες για placements σε ΑΤΕ και ΕΥΔΑΠ, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις από το ”μέτωπο” ΟΤΕ-Cosmote, η αγορά από την MIG μετοχών της ΕΧΑΕ που διέθεσε χθες η Εθνική Τράπεζα, η αρνητική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δ. Αττικής για την επένδυση των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, οι πληροφορίες για placements σε ΑΤΕ και ΕΥΔΑΠ, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΤΕ-Cosmote: Προάγγελο της κοινής στρατηγικής που χαράσσεται για ΟΤΕ και Cosmote αποτελεί η απόφαση του Π. Βουρλούμη να τεθεί επικεφαλής και της θυγατρικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, στη θέση του παραιτηθέντος Ε. Μαρτιγόπουλου, γράφει η ”Ημερησία”. Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η συγχώνευση, γράφει η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο συγχώνευσης των δυο εταιρειών που προέβλεπε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΟΤΕ και ανταλλαγή μετοχών με την Cosmote οδηγείται στις ελληνικές καλένδες, καθώς κυβέρνηση και διοίκηση (ΟΤΕ) φοβούνται την περαιτέρω αποδυνάμωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον κυρίαρχο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της χώρας.

MIG: Μετά τον ΟΤΕ και τη Vivartia, η Marfin Investment Group έχει ”βάλει πόδι” και στην ΕΧΑΕ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Στέλεχος ξένης τράπεζας από το Λονδίνο ανέφερε στην ”Ε” ότι η MIG ήταν αγοραστής περίπου των μισών από τις μετοχές της εισηγμένης που πούλησε η Εθνική Τράπεζα.

Ελληνικά Πετρέλαια: Σε αρνητική γνωμοδότηση για τη μεγάλη επένδυση των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δυτικής Αττικής, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Μυτιληναίος: Τη μεθεπόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου αναμένεται να διαγραφούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ταμπλό του ΧΑ οι μετοχές του Αλουμινίου της Ελλάδος και της Δέλτα Project, οι οποίες απορροφήθηκαν από τη Μυτιληναίος, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Καθημερινή”. Ο όμιλος σε χθεσινή του ανακοίνωση τόνισε οτι σύντομα θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα του 2007.

Εθνική Ασφαλιστική: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε μεγάλο ασφαλιστικό όμιλο η Εθνική Τράπεζα, η οποία πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής ασφαλιστικής.

Placements: ”Ερχονται placements σε ΑΤΕ και ΕΥΔΑΠ”, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα πραγματοποιηθούν δυο placements και ότι η κυβέρνηση προωθεί νέα μετοχοποίηση στην ΑΤΕBank και την ΕΥΔΑΠ.

Aspis Bank: ”Ανοιγμα” στη μεγάλη αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών επιχειρεί η Aspis Bank, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Στόχος είναι να επεκτείνει την παρουσία της σε τραπεζικές εργασίες υψηλότερης αποδοτικότητας και κερδοφορίας, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της πέραν της στεγαστικής πίστης. Εν τω μεταξύ, σε ρευστοποίηση ποσοστού 24% της κυπριακής τράπεζας Universal Bank που είχε στο χαρτοφυλάκιό του, προχώρησε ο όμιλος της Ασπίδος.

Alpha Copy: Ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής νέων επιχειρηματιών στην Alpha Copy όπως και της εισαγωγής της στο ΧΑ άφησε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Στ. Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το Nokia Trends Lab, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Σοφοκλέους: Σε ναυάγιο οδήγησε το βουλγαρικό χρηματιστήριο τις συνομιλίες με την ΕΧΑΕ περί δημιουργίας κοινής πλατφόρμας, στο πρότυπο αυτής που έχει συστήσει το ΧΑ με το Χρηματιστήριο της Κύπρου. Σύμφωνα με το ”Κέρδος”, η επιλογή της διοίκησης του χρηματιστηρίου της Σόφιας να ενταχθεί στην πλατφόρμα του γερμανικού χρηματιστηρίου, συνεπάγεται παύση των συνομιλιών στις δυο πλευρές.

Ομόλογα: Τα μέλη του ΔΣ της χρηματιστηριακής ”Ακρόπολις” ενήργησαν με παράνομο τρόπο που στόχευε στο όφελος της εταιρείας και των δυο κυπριακών θυγατρικών της Ακρόπολις, αλλά και στη ζημιά του ΤΕΑΔΥ, το οποίο αγόρασε υπερτιμολογημένο το ομόλογο των 70 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασής της η πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα Κων/να Ταμβάκη, με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΕΑΔΥ και διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας των μελών του ΔΣ της χρηματιστηριακής μέχρι του ποσού των 8 εκατ. ευρώ, αναφέρει το ”Βήμα”.

Ασφαλιστικό: Αρχές του 2008 οι τελικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία σημειώνει ότι άξονας του διαλόγου θα είναι οι προτάσεις του Ν. Αναλυτή.

Καρτέλ: Εντός 15 ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ”Βήματος”, να εκδοθεί η ετυμηγορία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το καρτέλ γάλακτος. Στο στάδιο των συνεδριάσεων βρίσκονται οι υποθέσεις BP-Shell και ΟΛΠ-MSC.

Πολιτική: Με συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής αποφεύχθηκε η ανοικτή ρήξη στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Γ. Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με κάλπη από τους βουλευτές, γράφουν τα ”Νέα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v