Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η διάθεση πακέτου της Τρ. Αττικής σε στρατηγικό επενδυτή, η προετοιμασία για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 375 εκατ. ευρώ των Μινωικών Γραμμών, η είσοδος της Pasal Development στο χρηματιστήριο και οι εξελίξεις στο ”μέτωπο” του ΠΑΣΟΚ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η διάθεση πακέτου της Τρ. Αττικής σε στρατηγικό επενδυτή, η προετοιμασία για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 375 εκατ. ευρώ των Μινωικών Γραμμών, η είσοδος της Pasal Development στο χρηματιστήριο και οι εξελίξεις στο ”μέτωπο” του ΠΑΣΟΚ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Τράπεζα Αττικής: Ξεκινούν άμεσα, ίσως και εντός του Οκτωβρίου, οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλου που θα αναλάβει να προετοιμάσει τον διεθνή διαγωνισμό με καταρχήν στόχο τη διάθεση πακέτου της Τράπεζας Αττικής σε στρατηγικό επενδυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”.

Μινωικές Γραμμές: Οι Μινωικές Γραμμές και η οικογένεια Λασκαρίδη προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα του ομίλου προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική του θέση και να περάσει στη συνέχεια σε νέες επιχειρηματικές και επενδυτικές κινήσεις, γράφει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, προετοιμάζεται άμεσα η έκδοση ομολογιακού δανείου το ύψος του οποίου αναμένεται να αγγίξει τα 375 εκατ. ευρώ. Επίσης, δρομολογείται η είσοδος της Hellenic Seaways στο Χρηματιστήριο Αξιών τους πρώτους μήνες του 2008.

ΟΤΕ: Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου παράγοντα του υπουργείου Οικονομίας στην ”Κυριακάτικη Καθημερινή”, ”όσο έχει η Marfin το 10% του ΟΤΕ δεν θα γίνει placement”, αναφέρει σήμερα η ”Ελευθεροτυπία”. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο να εξηγήσει δημοσίως ποια είναι τα σχέδιά του για τον Οργανισμό.

Pasal: Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να κάνει ”πρεμιέρα” στο ταμπλό του Χ.Α. η εταιρία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Pasal Development, η οποία θα ενταχθεί στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οι δημόσιες εγγραφές, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των προσεχών ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της διοίκησής της είναι τα κεφάλαια που θα αντλήσει από τη δημόσια εγγραφή να κυμανθούν από 25 έως 30 εκατ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Σημαντικές θα είναι αυτή τη φορά οι μεταβολές στην κατηγοριοποίηση των μετοχών. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, συνολικά οι τίτλοι 16 εισηγμένων θα μετακινηθούν από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στη μεγάλη αλλά και αντίθετα. Οι βασικοί λόγοι για τις μεταβολές είναι η κερδοφορία, η εμπορευσιμότητα και η διασπορά των μετοχών. Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν στο τέλος Οκτωβρίου και θα ισχύσουν στις 3 Δεκεμβρίου.

Πολιτική: Τις πολιτικές τους κινήσεις και πρωτοβουλίες αρχίζουν να ξεδιπλώνουν την τρέχουσα εβδομάδα οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ούτως ώστε να προσδώσουν στις υποψηφιότητές τους ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο για το ΠΑΣΟΚ που θέλουν, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”. Και οι δύο στις παρεμβάσεις τους θα αναδείξουν ”το αριστερό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ”, ενώ την ίδια στιγμή η κ. Άννα Διαμαντοπούλου ψάχνει ερείσματα και πεδίο για τη δική της υποψηφιότητα, δηλώνοντας ότι ”θα κινηθεί” και αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v