Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις από το ”μέτωπο” των πυρκαγιών, τα οικονομικά αποτελέσματα Intralot, Marfin, Αγροτικής Τράπεζας και άλλων, η απόφαση της ΔΕΗ για απόσχιση του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις από το ”μέτωπο” των πυρκαγιών, τα οικονομικά αποτελέσματα Intralot, Marfin, Αγροτικής Τράπεζας και άλλων, η απόφαση της ΔΕΗ για απόσχιση του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Πυρκαγιές: Απαλλάσσονται για ένα εξάμηνο από δοσοληψίες με εφορίες οι πυρόπληκτοι όλης της χώρας, ενώ παγώνουν επί δίμηνο οι συναλλαγές με την εφορία όλων των φυσικών και νομικών προσώπων των νομών Αρκαδίας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Ναυτεμπορική”. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, έντονες πιέσεις στα δημόσια οικονομικά θα ασκηθούν από τις δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ υπάρχουν φόβοι για εκτίναξη του ελλείμματος και σενάρια για αύξηση έμμεσων φόρων. Εν τω μεταξύ, εκλογικό αποτέλεσμα ανοικτό σε όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες οι οποίες εμφανίζουν οριακές αποκλίσεις όσον αφορά το πιο κόμμα έχει το προβάδισμα, οι οποίες κινούνται από το 0,8% έως και το 1,6%.

ΔΕΗ: Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε χθες το σχέδιο για την απόσχιση του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την μεταβίβασή του στη θυγατρική ”ΔΕΗ Ανανεώσιμες” προκειμένου να διευκολυνθεί η δυναμική επέκταση της Επιχείρησης στην αναπτυσσόμενη αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Marfin: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών κατέγραψε ο όμιλος της Marfin – δηλαδή marfin Popular Bank και Marfin Investment Group – στο α’ εξάμηνο του 2007, τα οποία ανήλθαν συνολικά στα 709,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Τα κέρδη της Marfin Popular Bank ανήλθαν στα 343,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 164% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ της MIG διαμορφώθηκαν στα 366,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 695%.

Intralot: Η απώλεια του παιχνιδιού ”Πάμε Στοίχημα” ανέκοψε τους ρυθμούς ανάπτυξης της Intralot, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι το α’ εξάμηνο του 2007 τα έσοδά της μειώθηκαν στα 378,8 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ήταν μειωμένα κατά 4,3% και διαμορφώθηκαν στα 81 εκατ. ευρώ.

Αγροτική Τράπεζα: Σημαντική αύξηση κερδών κατά 61,9% κατέγραψαν τα ενοποιημένα μετά τους φόρους κέρδη του ομίλου της ATE Bank το πρώτο εξάμηνο του 2007 και ανήλθαν σε 133 εκατ. ευρώ, γράφει το ”Βήμα”.

ΟΠΑΠ: Δίμηνη παράταση έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να απαντήσει στις αιτιάσεις της για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει το ”Βήμα”. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία έλαβαν παράταση δυο μηνών να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχει θέσει η Επιτροπή σχετικά με την άρση εμποδίων στην παροχή αθλητικών στοιχημάτων στις δυο χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v