Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η κρίση στα διεθνή χρηματιστήρια, οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων και οι προτάσεις της επιτροπής ”σοφών” για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η κρίση στα διεθνή χρηματιστήρια, οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων και οι προτάσεις της επιτροπής ”σοφών” για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Χρηματιστήρια: Η ΕΚΤ, η FED, η Τράπεζα της Ιαπωνίας και άλλες κεντρικές τράπεζες έριξαν περισσότερα από 320 δισ. δολάρια μέσα σε ένα 48ωρο την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις αγορές χρήματος, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν τη ρευστότητα και την ηρεμία μεταξύ των επενδυτών, ωστόσο οι τιμές των μετοχών συνέχισαν την καθοδική τους πορεία, βουτώντας σε χαμηλά τετραμήνου, όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

Ομόλογα: Παρανομία στην έκδοση του κρυφού ομολόγου διαπιστώνει ο κ. Γ. Ζορμπάς, ”καρφώνοντας” τα υπουργεία Οικονομίας και Εθνικής Αμύνης, γράφουν τα ”Νέα”. Θολό τοπίο το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα, καθώς οι επιλεκτικές διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας και ο πέπλος του απορρήτου, με τον οποίο ο πρώην εισαγγελέας έχει περιβάλει το πόρισμά του ερμηνεύονται κατά το δοκούν, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Έως την 1η Οκτωβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους στον διαγωνισμό που προωθούν τα Ολυμπιακά Ακίνητα με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ για τη μετατροπή της εγκατάστασης του ταε κβο ντο στο Φάληρο σε διεθνές συνεδριακό κέντρο, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει τη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου για 25 χρόνια.

Λιμάνια: Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσει ο λιμένας Πλατυγιαλίου Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”. Εν τω μεταξύ, έργα που κινούνται σε πέντε άξονες προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση και τις υπηρεσίες που παρέχει το επιβατικό λιμάνι σχεδιάζει ο ΟΛΠ. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2010.

Συνταξιοδοτικό: Τη σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια για τους εργαζομένους μετά το 1992 αναμένεται να προτείνει μεταξύ άλλων το πόρισμα της επιτροπής ”σοφών” για το Ασφαλιστικό, το οποίο θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, ανοίγοντας ουσιαστικά τον διάλογο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, γράφει η ”Ναυτεμπορική”, επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής, κ. Ν. Αναλυτή, στον Τύπο του σαββατοκύριακου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v