Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Τετάρτης

Το ”μπλόκο” των τουρκικών εποπτικών αρχών στην εξαγορά της Alternatifbank από την Alpha Bank, η συμφωνία που υπέγραψε η Intralot με τη ρωσική Orglot και η ένσταση που υπέβαλε η Sencap για τον διαγωνισμό στην πΓΔΜ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

O Τύπος της Τετάρτης
Το ”μπλόκο” των τουρκικών εποπτικών αρχών στην εξαγορά της Alternatifbank από την Alpha Bank, η συμφωνία που υπέγραψε η Intralot με τη ρωσική Orglot και η ένσταση που υπέβαλε η Sencap για τον διαγωνισμό στην πΓΔΜ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Alpha Bank: Μπλόκο στην εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Alternatifbank από τον όμιλο της Alpha Bank φέρεται να έβαλε χθες η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”. Η αρνητική απόφαση των τουρκικών αρχών παρουσιάζεται ως ομόφωνη, ενώ δεν αιτιολογήθηκε.

Intralot: Συμφωνία με την κρατική εταιρία της Ρωσίας Orglot υπέγραψε η Intralot. Στο πλαίσιο αυτής η Intralot ανέλαβε να προμηθεύσει την Orglot με 16.000 τερματικά, ενώ θα παράσχει λογισμικό και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης σε marketing, εκπαίδευση, ανάπτυξη και βελτίωση του δικτύου πωλήσεων, όπως δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες.

ΔΕΗ: Η συμμετοχή της ΔΕΗ στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του Negotino μέσω της εταιρίας Sencap δεν κατέστη αποτελεσματική παρά την πολύ καλή προσφορά που κατέθεσε. Η Sencap με ανακοίνωσή της χθες γνωστοποίησε την κατάθεση ένστασης για την επανεξέταση των προδιαγραφών βάσει των κανονισμών του διαγωνισμού που έχουν δημοσιευτεί, των ανάλογων διαδικασιών και της σχετικής νομοθεσίας.

Eurobank: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διεκδίκηση της αιγυπτιακής τράπεζας Al Watany και την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές. Οι πρώτες ενδείξεις από τους υποψήφιους αγοραστές Eurobank, Commercial Bank of Kuwait και National Bank of Kuwait τοποθετούν το τίμημα για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Al Watany 4 φορές πάνω από τη λογιστική της αξία, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Alapis: Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για την εξαγορά της μεγάλης ρουμανικής φαρμακοβιομηχανίας Antibiotice, που πέρυσι αποτέλεσε στόχο της Alapis. Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει η ”Ημερησία”, η ρουμανική κρατική επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων έθεσε σε νέες βάσεις την πώληση της Antibiotice. Η εφημερίδα αναφέρει παράλληλα πως η εταιρία έχει το προβάδισμα στην εξαγορά της σερβικής φαρμακευτικής Sumadijalek.

Intracom: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η Intracom Holdings στην απόκτηση της Teledome. Η συμφωνία, που αφορά στην απόκτηση του 100% των μετοχών της δεύτερης από την πρώτη, προχωρά και σήμερα αναμένεται η μεταβίβαση ποσοστού 38% του μετοχικού κεφαλαίου της Teledome στην Intracom, γράφει η ”Καθημερινή”.

Σιδενόρ: Για διπλασιασμό των κερδών της Σιδενόρ στο εξάμηνο κάνει λόγο η ”Ναυτεμπορική”, η οποία αναφέρει ότι ενισχυμένος κατά 23% ήταν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σιδενόρ το α’ εξάμηνο και ανήλθε στα 733 εκατ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα τα EBITDA έφθασαν τα 141 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 48%, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 69 εκατ. ευρώ, από 36 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 91%.

Alpha Bank Κύπρου: Για υπερδιπλασιασμό των κερδών α’ εξαμήνου της θυγατρικής του ομίλου της Alpha Bank στην Κύπρο κάνει λόγο η ”Ημερησία”. Όπως αναφέρει, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 38,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v