Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Τετάρτης

Τα αποτελέσματα της Eurobank, η εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η ΔΕΗ στην Tellas από τον κ. Ν. Σαουίρις και οι εξελίξεις όσον αφορά σε μια νέα συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

O Τύπος της Τετάρτης
Τα αποτελέσματα της Eurobank, η εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η ΔΕΗ στην Tellas από τον κ. Ν. Σαουίρις και οι εξελίξεις όσον αφορά σε μια νέα συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Eurobank: Άνοδο 31% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου EFG Eurobank στην Ελλάδα και τη ”Νέα Ευρώπη” το α’ εξάμηνο του 2007 και διαμορφώθηκαν στα 416,7 εκατ. ευρώ. Σημαντική ήταν η επέκταση του χαρτοφυλακίου δανείων στη ”Νέα Ευρώπη”, με τις χορηγήσεις να ανέρχονται σε 6,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 109%.

Tellas: Στον πλήρη έλεγχο του Αιγύπτιου επιχειρηματία κ. Ναγκίμπ Σαουίρις περνά η Tellas μετά τη χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για την πώληση του ποσοστού 50% μείον μίας μετοχής που κατέχει στην εταιρία τηλεπικοινωνιών, έναντι τιμήματος 175 εκατ. ευρώ, κάνοντας αποδεκτή την προσφορά της Weather Investments.

ΟΠΑΠ: Σε συμφωνία με την Intralot για ακόμη μία τριετία φαίνεται να καταλήγει ο ΟΠΑΠ μετά την άτυχη κατάληξη του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση από την εταιρία, γράφει η ”Ημερησία”. Εν όψει της αδυναμίας του οργανισμού να λειτουργήσει χωρίς τερματικά, η διοίκηση του ΟΠΑΠ προχώρησε σε μεγαλύτερη σε μέγεθος και εύρος σύμβαση, αγοράζοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μεταξύ των νέων υπηρεσιών, τερματικών και λογισμικών που περιλαμβάνει η νέα σύμβαση, βρίσκεται και το Live Betting, φέρνοντας και πάλι την Intralot κοντά στη διαχείριση του Πάμε Στοίχημα.

Alpha Bank: Έως και 3.505.992 ιδιοκατεχόμενες μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 0,86% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση. Το placement, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, θα πραγματοποιηθεί τη χρονική περίοδο μεταξύ 31/7/2007 και 31/8/2007, με κατώτατη τιμή τα 23,30 ευρώ.

Eurobank Properties: Σε συμφωνία για την εξαγορά ακίνητης περιουσίας, αξίας μέχρι 40 εκατ. ευρώ, στη Ρουμανία προχωρά η Eurobank Properties, αναζητώντας ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις στα Βαλκάνια. Όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Properties, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, η εταιρία διαπραγματεύεται την αγορά ακινήτων γραφείων στο Βουκουρέστι με δυνητικούς χρήστες εταιρίες του ομίλου EFG.

ΔΕΗ: Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, τα οικιακά τιμολόγια αυξάνονται κατά 2,6% για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και κατά 3,8% για μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Aegean Airlines: Αύξηση 19% στην επιβατική της κίνηση κατέγραψε στο α’ εξάμηνο του έτους η Aegean, που στη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου εξυπηρέτησε 2,34 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 25.600 πτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v