Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Δευτέρας

Η αύξηση του ποσοστού που ελέγχει η MIG στη Vivartia, τα αποτελέσματα χρήσης της Jumbo, οι διαγραφές προβληματικών δανείων από τις τράπεζε και η εξαγορά της Eurobank Properties στη Σερβία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

O Τύπος της Δευτέρας
Η αύξηση του ποσοστού που ελέγχει η MIG στη Vivartia, τα αποτελέσματα χρήσης της Jumbo, οι διαγραφές προβληματικών δανείων από τις τράπεζες και η εξαγορά της Eurobank Properties στη Σερβία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Jumbo: Εντός των προβλέψεων για αύξηση τζίρου 21,5% κινήθηκαν οι πωλήσεις της Jumbo κατά τη χρήση που έκλεισε στις 30/6/2007 σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η ”Ημερησία”. Για την τρέχουσα χρήση (2007 - 2008), αν και η επίσημη πρόβλεψη μιλά για αύξηση τζίρου 10% - 12%, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή μπορεί να ξεπεράσει το 20%.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας με μεγάλο ευρωπαϊκό ταμιευτήριο εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Τράπεζες: Στις μεγαλύτερες διαγραφές προβληματικών δανείων που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, θα προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες στη χρήση του 2007, με στόχο την ουσιαστική εξυγίανση των δανειακών τους χαρτοφυλακίων, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Όπως αναφέρεται, τα συνολικά επισφαλή δάνεια στην ΑΤΕ ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ, στην Εθνική σε 1,55 δισ. ευρώ, στην Εμπορική σε 1,124 δισ. ευρώ, στη Eurobank σε 990 εκατ. ευρώ, στην Alpha Bank στα 968 εκατ. ευρώ, στην Κύπρου στα 792 εκατ. ευρώ, στην Πειραιώς στα 346 εκατ. ευρώ και στη Γενική στα 275 εκατ. ευρώ.

Vivartia: Το 65,07% της Vivartia ελέγχει η MIG ύστερα από τη νέα αγορά μετοχών στις 26 Ιουλίου, που αφορούσε στην απόκτηση 191,438 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,26%. Η τιμή κτήσης των ως άνω μετοχών ανήλθε στα 24,86 ευρώ ανά μετοχή. Τα σχέδια της MIG είναι να προχωρήσει στην έξοδο της Vivartia από το Χ.Α. ώστε να επωφεληθεί αποκλειστικά η ίδια από τις υπεραξίες της μεγέθυνσής της, που θα υλοποιηθεί με το σχέδιο εξαγορών το οποίο προωθείται από το φθινόπωρο, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Eurobank Properties: Συμφωνία εξαγοράς της σερβικής ανώνυμης εταιρίας Reco Real Property πραγματοποίησε η Eurobank Properties, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της. Το τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Reco έχει συμφωνηθεί στα 22,63 εκατ. ευρώ.

Ολυμπιακή: Έως και τον προσεχή Νοέμβριο αντέχει η Ολυμπιακή Αεροπορία με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Π. Δούκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, λύση στο χρόνιο πρόβλημα της εταιρίας θα πρέπει να δοθεί το αργότερο μέχρι τον συγκεκριμένο μήνα, ανεξάρτητα από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Πραξιτέλειο: Από τις 4/8 έως και τις 23/8 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Πραξιτέλειου Θεραπευτηρίου. Το σύνολο των νέων κεφαλαίων που θα αντληθούν ανέρχεται σε 3,86 εκατ. ευρώ και πρόκειται να διανεμηθούν 4 νέες μετοχές για κάθε 5 παλαιές, προς 0,32 ευρώ ανά μετοχή.

Κρι-Κρι: Στη σύναψη νέας εμπορικής συνεργασίας που θα της επιτρέψει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Αττικής και να βελτιώσει τις προοπτικές των πωλήσεών της προχώρησε η Κρι-Κρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, από την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της εισηγμένης ενεργοποίησε συμφωνία στον τομέα του γιαουρτιού και του παγωτού με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v