Ο Τύπος της Δευτέρας

Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την είσοδο στην αγορά φυσικού αερίου, η απόρριψη από την Aegean Airlines της πρότασης εξαγοράς που υπέβαλε η TPG, το ενδιαφέρον της Endesa Ελλάς για τη δημιουργία μονάδας λιθάνθρακα στην Αλβανία και οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την είσοδο στην αγορά φυσικού αερίου, η απόρριψη από την Aegean Airlines της πρότασης εξαγοράς που υπέβαλε η TPG, το ενδιαφέρον της Endesa Ελλάς για τη δημιουργία μονάδας λιθάνθρακα στην Αλβανία και οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

ΔΕΗ: Τη δυνατότητα εισαγωγής φυσικού αερίου, επιλογής εναλλακτικού προμηθευτή ή ακόμη και της δραστηριοποίησής της ως προμηθευτή εξετάζει η ΔΕΗ, όπως και άλλες εταιρίες, καθώς ολοκληρώνονται οι ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει η ”Ημερησία”, η ΡΑΕ οριστικοποιεί τις ημέρες αυτές τη ρύθμιση για την τιμή φυσικού αερίου εξισορρόπησης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τρίτες εταιρίες να μπορούν να λειτουργήσουν ως προμηθευτές και ως έμποροι φυσικού αερίου.

Aegean Airlines: Την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών επέλεξαν τελικά οι μέτοχοι της Aegean Airlines, η οποία δεν αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς που υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα Texas Pacific Group. Με ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν ξένους επενδυτικούς οίκους να έχουν στόχο την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας.

Μυτιληναίος: Την προοπτική ανάδειξης της Endesa Ελλάς σε κεντρικό ενεργειακό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων θα παρουσιάσει η διοίκηση της εταιρίας στη διημερίδα της UBS που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα. Η διοίκηση εξετάζει τη δημιουργία μονάδας λιθάνθρακα στην Αλβανία, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη που διοργάνωσε η ΕΘΕ στην υπό λειτουργία μονάδα παραγωγής ενέργειας της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Μαΐλλης: Αποδέκτης ενδιαφέροντος συνεργασίας από διάφορες πηγές έχει γίνει ο όμιλος Μαΐλλη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία όμως διαψεύδονται οι φήμες αναφορικά με υποτιθέμενη εν εξελίξει συναλλαγή της με επενδυτή του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, ο όμιλος τους τελευταίους έξι μήνες επανεξετάζει τη στρατηγική του αναζητώντας συνεργασία με ξένο στρατηγικό εταίρο.

Lannet: Σε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ σκοπεύει να προχωρήσει μέσα στην επόμενη τριετία η Lannet Communications, προκειμένου να ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

ΓΑΙΑΟΣΕ: Με στόχο την κατάθεση οικονομικών και τεχνικών προσφορών τον Οκτώβριο 4 κοινοπραξίες θα λάβουν τεύχη δημοπράτησης της β’ φάσης του διαγωνισμού για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, όπως τόνισε στη ”Ναυτεμπορική” ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορευματικά Κέντρα Α.Ε. και προέδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, κ. Δ. Βαμβακόπουλος.

Ομόλογα: Το πρώτο πρόσωπο που έχει και πολιτική ιδιότητα περνάει σήμερα το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου ως ύποπτος για την τέλεση αδικήματος σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων, όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”. Ο κ. Ευάγγ. Παπαδόπουλος, πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης και εκ των στενών συνεργατών του πρώην υπουργού κ. Σ. Τσιτουρίδη, ανοίγει τον τελευταίο κύκλο υπόπτων που έχουν κληθεί εντός της εβδομάδας στο γραφείο των αντεισαγγελέων εφετών κ. Α. Λιόγα και Γ. Πεπόνη. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται επίσης η κατάθεση του προέδρου της North Asset Management, κ. Γ. Παπαμαρκάκη, ο οποίος εξετάζεται το πρωί ως ύποπτος από τον εισαγγελέα κ. Α. Λιόγα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v