Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σχέδια της Eurobank για επέκταση σε νέες αγορές, η προοπτική συνεργασίας της Σιδενόρ με τον όμιλο Mittal, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, οι εξελίξεις όσον αφορά στην πώληση της Tellas και η ίδρυση ιδιωτικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα σχέδια της Eurobank για επέκταση σε νέες αγορές, η προοπτική συνεργασίας της Σιδενόρ με τον όμιλο Mittal, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, οι εξελίξεις όσον αφορά στην πώληση της Tellas και η ίδρυση ιδιωτικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τετάρτη.

Eurobank: Παρουσία και σε νέες αγορές της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέρεται να αποκτήσει ο όμιλος της EFG Eurobank, ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί την ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου εξωτερικού της τράπεζας, ώστε στο τέλος του 2009 να αριθμεί τουλάχιστον 1.400 καταστήματα. Μιλώντας στην ”Ημερησία”, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης, επισήμανε πως ο όμιλος διατηρεί ισχυρό ενδιαφέρον για είσοδο και σε άλλες αγορές, με τον προσανατολισμό να στρέφεται κυρίως στην Αίγυπτο, ενώ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε πως σχέδια υπάρχουν και για τη Ρωσία.

Σιδενόρ: Την προοπτική συνεργασίας με τον όμιλο Mittal διερευνά η Σιδενόρ. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, όπως σημειώνεται σε έκθεση για τις ελληνικές επενδύσεις στην Ινδία, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα στην πύλη του ΥΠΕΞ για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, στελέχη της Σιδενόρ έχουν πραγματοποιήσει σχετικές επαφές με τον όμιλο Mittal, διερευνώντας συνεργασία με άξονα τους χαλυβδοσωλήνες.

ΔΕΗ: Πτώση της τάξης του 53,6% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της ΔΕΗ, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 41 εκατ. ευρώ, από 88,4 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα της Επιχείρησης αυξήθηκαν κατά 3,5% στο 1,24 δισ. ευρώ, ενώ τα λοιπά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 8,5% στα 146,4 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, τη σύμβαση με τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας για την μακροχρόνια τροφοδοσία με λιγνίτη του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Μελίτης της ΔΕΗ ενέκρινε το Δ.Σ. της Επιχείρησης. Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή που συμφωνήθηκε είναι στα 13,40 ευρώ/τόνο, περίπου στα ίδια επίπεδα με την τιμή αγοράς του λιγνίτη μέχρι και τις 31/5/2007 που λήγει η ισχύουσα σύμβαση.

Tellas: Το ενδεχόμενο της πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην Tellas (50%-1 μετοχή) στον Αιγύπτιο επιχειρηματία, κ. Ναγκίμπ Σαουίρις, άφησε ανοιχτό χθες η ΔΕΗ.

Ενέργεια: Στην ίδρυση ιδιωτικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής προχωρεί η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Όπως ανακοίνωσε χθες ο όμιλος, η ΤΕΡΝΑ ως κύριος ανάδοχος της κατασκευής της μονάδας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 435 MW, έχει ήδη υπογράψει σύμβαση προμήθειας του κύριου εξοπλισμού με την General Electric. Το εργοστάσιο κατασκευάζεται στη θέση Χαραντίνι Θηβών και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2009.

Τράπεζα Κύπρου: Το 23,6% της Interfund Investments απέκτησε η Τράπεζα Κύπρου. Η τράπεζα απέκτησε μέσω του ΧΑΚ 39.213.908 μετοχές της εταιρίας στην τιμή του 0,47 ευρώ ανά μετοχή και συνολικά 18,4 εκατ. ευρώ.

Μηχανική : Σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στη Ρωσία κατά 20 εκατ. ευρώ προχώρησε η Μηχανική, καθώς υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς οικοπέδου, εκτάσεως 700 στρεμμάτων στη νότια περιοχή της Μόσχας. Η Μηχανική προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις στη Ρωσία, οι οποίες φθάνουν το 1,431 δισ. δολάρια, με τα συνολικά προβλεπόμενα έσοδα να εκτιμώνται σε 2,73 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v