Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι κινήσεις του κ. Σαουίρις στον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό κλάδο, οι εξελίξεις στο μέτωπο Εθνικής Τράπεζας Κύπρου - ΕΤΥΚ και οι εξελίξεις στο ζήτημα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι κινήσεις του κ. Σαουίρις στον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό κλάδο, οι εξελίξεις στο μέτωπο Εθνικής Τράπεζας Κύπρου-ΕΤΥΚ και οι εξελίξεις στο ζήτημα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Τηλεπικοινωνίες: Μέχρι τα τέλη Μαΐου και λίγο πριν από την αλλαγή ονομασίας της ΤΙΜ Ελλάς αναμένεται να έχει καταθέσει η Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία κ. Ναγκίμπ Σαουίρις την προσφορά της για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού της Tellas, το οποίο ελέγχει η ΔΕΗ, αναφέρει η ”Ημερησία”, η οποία επισημαίνει ότι παράλληλα ο κ. Σαουίρις δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και άλλης κίνησης στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Εθνική Τράπεζα: Έντονες ανησυχίες εκφράζει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου από την κρίση στο παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου, η οποία παραμένει κλειστεί εδώ και 17 ημέρες. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Α. Ορφανίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσει η Εθνική (Κύπρου), όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

Αγροτική Τράπεζα: Στην ανανέωση της θητείας του κ. Δ. Μηλιάκου, διοικητή της ΑΤΕbank, για άλλα 3 χρόνια θα προχωρήσει η Βουλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, την Τετάρτη η Βουλή θα ανανεώσει τη θητεία του κ. Μηλιάκου.

Τράπεζα Αττικής: Στις 26/5 ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής και θα ολοκληρωθεί στις 6/6. Ανέρχεται σε 148,6 εκατ. ευρώ, με τιμή διάθεσης τα 3 ευρώ ανά μετοχή με έκδοση 49.546.746 νέων μετοχών.

ΔΕΗ: Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την τοποθέτηση τηλεμετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου 25.000 καταναλωτές στα Βριλήσια προχωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ, γράφει η ”Ημερησία”.

Ομόλογα: Φουντώνει ξανά το θέμα με τις επενδύσεις των Ταμείων σε δομημένα ομόλογα, ενώ μαίνεται και ο πόλεμος μεταξύ των τραπεζών που συμμετείχαν ως ενδιάμεσοι κρίκοι στη διαδρομή των ομολόγων, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως τα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων. Αύριο, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχουν κληθεί να καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων εταιριών (JP Morgan και NAM), με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην προσέλευση ή όχι του κ. Γ. Παπαμαρκάκη της North Asset Management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v