Ο Τύπος της Παρασκευής

Η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς, οι πιέσεις των ευρωπαίων προς τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, οι εξελίξεις σε ΔΕΗ και ΟΛΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς: Σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη να δοθεί πίστωση χρόνου στην ελληνική κυβέρνηση, μέσω μιας συμφωνίας - γέφυρας, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία διαβούλευση με τους εταίρους για το νέο πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί, αλλά και να μπει «φρένο» στη λιτότητα, στις πολιτικές που εφαρμόζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς με τον Αλ. Τσίπρα, αναφέρει η «Ημερησία».

Σουλτς: Συνεντεύξεις στα «Νέα» και στην «Καθημερινή» έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Να εγκαταλείψει τη μεγαλόστομη προεκλογική του ρητορική και να αναζητήσει ρεαλιστικές λύσεις καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Πρώτα ορατά μέτρα και δη φορολογικά που θα διορθώσουν τις κοινωνικές αδικίες στην Ελλάδα και μετά στήριξη από την Ευρώπη, είπε στα «Νέα», μιλώντας για «αναγκαίους συμβιβασμούς» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και θυμίζει ότι η ΕΕ δεν είναι μια «μεγάλη Ελλάδα», αλλά ένα σύνολο 28 κρατών".

Νέα κυβέρνηση: Σφίγγει ο κλοιός των πιέσεων γύρω από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει πορεία πλεύσης, με μπαράζ προειδοποιήσεων από τις Βρυξέλλες και τους Ευρωπαίους εταίρους, που αποκλείουν νέο «κούρεμα» και επιμένουν στην ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων, την ώρα που οι οίκοι αξιολόγησης απειλούν με υποβάθμιση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, γράφει η «Ναυτεμπορική».

Τράπεζες: Κατευναστικά λειτούργησαν στην αγορά οι διευκρινίσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη για τον σχεδιασμό που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως τις τράπεζες, ενώ η σημερινή συνάντησή του με τον Pr. Watsa, επικεφαλής της Fairfax, αποτιμάται θετικά από την τραπεζική αγορά, αφού δίνει ένα στίγμα των προθέσεων για τις σχέσεις με τους ξένους επενδυτές, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική».
ΔΕΗ: Στις 11 το πρωί σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, από τους οποίους θα ζητήσει τη διακοπή των διαδικασιών τόσο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ όσο και για τη σύσταση της «Μικρής ΔΕΗ», ενώ θα ανοίξει και το θέμα των τιμολογίων, αναφέρει η «Καθημερινή».

ΟΛΠ: Την ενόχλησή της για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ δημοσιοποίησε η Κίνα, ωστόσο οι φόβοι των Κινέζων εστιάζονται περισσότερο στην πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει τη σύμβαση με την Cosco, γράφει η «Ημερησία».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v