Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ, η συμφωνία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για απόκτηση του 22% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΤΙΚΑΤ, τα αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ, η συμφωνία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για απόκτηση του 22% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΤΙΚΑΤ, τα αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΟΠΑΠ: Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η τελική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για τον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ καταλήγει στον αποκλεισμό της Scientific Games από το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού που αφορά στις τεχνικές προσφορές, ενώ δίνεται το ”πράσινο φως” στις προτάσεις της G-Tech/Lottomatica και της Intralot, γράφει η ”Ημερησία”.

Εμπορική Τράπεζα: Πτώση της τάξης του 64,9% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας το α’ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 18,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 15,1% στα 196,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 2,62%. Τα έσοδα από προμήθειες μειώθηκαν κατά 8,4%.

ΓΕΚ - Αττικάτ: Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε η στρατηγική συμφωνία μεταξύ του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και των βασικών μετόχων της ΑΤΤΙΚΑΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΤΕΡΝΑ αποκτά το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΤΙΚΑΤ.

ΕΛΒΑΛ: Την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Furukawa Sky Aluminium στον παραγωγικό και εμπορικό τομέα ειδικών προϊόντων, αλλά και την επέκταση της παραγωγικής βάσης της θυγατρικής ΕΤΕΜ στη Λιβύη, ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛ κατά την ετήσια παρουσίασή της στην ΕΘΕ. Παράλληλα, γνωστοποίησε το νέο διετές επενδυτικό πρόγραμμα που στόχο έχει την ποιότητα και την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας.

P&K: Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της εταιρία Π&Κ ΑΕΠΕΥ μεταβίβασε προς την τράπεζα Millennium Bank το σύνολο των μετοχών της θυγατρικής αυτής εταιρίας Π&Κ ΑΕΔΑΚ, αντί συνολικού τιμήματος 1.677.638 ευρώ.

SingularLogic: Επεκτατική στρατηγική η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα εξαγορών και υλοποίηση επενδύσεων άνω των 200 εκατ. ευρώ υλοποιεί η SingularLogic, η οποία έχοντας ολοκληρώσει την αναδιοργάνωσή της προωθεί τα αναπτυξιακά της σχέδια, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας στη ”Ναυτεμπορική”.

Σοφοκλέους: Πρόταση για ενεργοποίηση της δευτερογενούς αγοράς κρατικών ομολόγων στο Χ.Α., που σήμερα λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το ΗΔΑΤ, επεξεργάζεται η ΕΧΑΕ, έπειτα από σχετικές επαφές με τον Σύνδεσμο Μελών του Χ.Α., όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Ομόλογα: Ο ΟΔΔΗΧ προετοιμάζει αυτές τις ημέρες την κοινοπρακτική έκδοση 15ετούς, χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερης διάρκειας, ομολόγου, η αξία του οποίου θα διαμορφωθεί στα 5 δισ. ευρώ, αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v