Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Τιτάν και του Υγεία, η απόρριψη της πρότασης ΜΡΒ από την Τράπεζα Κύπρου, η εξαγορά αμερικανικής εταιρίας από την Πλαστικά Θράκης, η απόφαση της Κομισιόν να μπλοκάρει τη διαδικασία ανάδειξης μειοδότη για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ και η εξελίξεις στο ”μέτωπο” του ΣΜΕΧΑ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Τιτάν και του Υγεία, η απόρριψη της πρότασης ΜΡΒ από την Τράπεζα Κύπρου, η εξαγορά αμερικανικής εταιρίας από την Πλαστικά Θράκης, η απόφαση της Κομισιόν να μπλοκάρει τη διαδικασία ανάδειξης μειοδότη για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ και η εξελίξεις στο ”μέτωπο” του ΣΜΕΧΑ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

Τιτάν: Στα 342 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Τιτάν κατά το α’ τρίμηνο του 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, ενώ αύξηση 18% παρουσίασαν τα κέρδη μετά φόρων και έφθασαν τα 51 εκατ. ευρώ το 2006. Οι εξαγορές και οι επενδύσεις του τριμήνου ανήλθαν σε 227 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν κατά κύριο λόγο από αύξηση του δανεισμού, ο οποίος έφθασε τα 524 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, για το υπόλοιπο έτος αναμένεται η ζήτηση να διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά, αλλά θα εξακολουθήσει να αυξάνεται στη ΝΑ. Ευρώπη και στην Αίγυπτο.

Υγεία: Αύξηση 840% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου του Υγεία και διαμορφώθηκαν στα 5,62 εκατ. ευρώ. Σε εταιρικό επίπεδο ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1.210%, ενώ πέρυσι το α’ τρίμηνο ήταν 459.323 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών, σε ενοποιημένο επίπεδο, αυξήθηκε κατά 19% και ανήλθε σε 27,7 εκατ. ευρώ.

ΙΜΠΕΡΙΟ: Σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συνεργασίας με δύο πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πετρελαιοειδών και των καλλυντικών αντίστοιχα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, η διοίκηση της ΙΜΠΕΡΙΟ. Στελέχη της εταιρίας αναφέρουν ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία ο κύκλος εργασιών για το σύνολο του έτους θα ενισχυθεί περαιτέρω. Ανεξαρτήτως της συμφωνίας, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 55 εκατ. ευρώ.

Αγροτική Τράπεζα: Στο πρώτο φετινό τρίμηνο τα αποτελέσματα της ATEbank εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 60 - 62 εκατ. ευρώ, έναντι 47,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 28%, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα α’ τριμήνου στις 16 Μαΐου. Συνολικά για τη χρήση 2007 προβλέπεται ότι τα κέρδη της ΑΤΕbank θα φθάσουν τα 250 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 28% - 29% έναντι των κερδών του 2006.

Marfin-Κύπρου: Την απόρριψη της πρότασης της Marfin Popular Bank για συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου συνέστησε χθες εγγράφως το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας, με επιστολή προς τους μετόχους του συγκροτήματος εν όψει της γενικής συνέλευσης της 6ης Ιουλίου.

Πλαστικά Θράκης: Την εξαγορά της LINQ Industrial Fabrics από την εταιρία Thrace LINQ Inc, 100% θυγατρική του ομίλου Πλαστικά Θράκης, έναντι τιμήματος 10,7 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Πλαστικά Θράκης.

Vivartia: ”Φρένο” στην προσπάθεια της Vivartia να αποκτήσει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΒΓΑΛ έβαλε χθες το Δ.Σ. της δεύτερης, αποφασίζοντας ότι η μεταβίβαση των μετοχών που κατέχουν τα τέκνα της πρώην διευθύνουσας συμβούλου κ. Μ. Χατζάκου στη Vivartia αντίκειται στο καταστατικό της ΜΕΒΓΑΛ.

Ενέργεια: Τις διαδικασίες ανάδειξης μειοδότη στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με εγγυημένο εισόδημα, μπλόκαρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει η ”Καθημερινή”, η Κομισιόν παρενέβη στην εξέλιξη του διαγωνισμού έπειτα από καταγγελία ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής περί άνισων όρων μεταχείρισης των υποψηφίων.

Ασφαλιστικές: Σε προσωρινό πάγωμα μέρους των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ) και του συνόλου της περιουσίας της Commercial Value προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ανώτατα στελέχη της Commercial Value και των δύο ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου Ασπίς αναφέρουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ανατροπή της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οικονομία: Συστάσεις για μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού απηύθυνε χθες στην Ελλάδα ο επίτροπος κ. Χ. Αλμούνια, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα θα ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της δημοσιονομικής επιτήρησης. Ο κ. Αλμούνια επισήμανε ότι τα επιπλέον έσοδα του Δημοσίου θα πρέπει να κατευθύνονται για τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους και όχι για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων.

ΣΜΕΧΑ: Σε οριστική διάσπαση οδηγείται πλέον ο ΣΜΕΧΑ. Μία ημέρα μετά την αποχώρηση της Alpha Finance και της Eurobank Securities, χθες ανακοίνωσαν ότι φεύγουν από τον Σύνδεσμο η Εθνική ΑΧΕ και η P&K, ενώ έπεται και η Πειραιώς Securities.

Σοφοκλέους: Η Σοφοκλέους επιμένει να κινείται με μέτρο και σύνεση ανεξαρτήτως επενδυτικού καιρού, αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Τα φαβορί της ανόδου” η εφημερίδα ”Μέτοχος”. Σύμφωνα με το άρθρο, το γεγονός ότι σε επίπεδο έτους ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κοντά στη μέση απόδοση των ευρωπαϊκών δεικτών οδηγεί αρκετούς στην άποψη ότι ίσως οι ελληνικές μετοχές έχουν φθάσει σε υψηλά επίπεδα αποτίμησης. Τα στοιχεία όμως δείχνουν πως υπάρχουν αρκετές μετοχές με ελκυστικούς δείκτες και από αυτές 22 εμφανίζουν τόσο καλά θεμελιώδη που βάσιμα ένας επενδυτής μπορεί να υποθέσει ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο ανοδικό κύμα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v