Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ ΟΠΑΠ και ΕΠΟ, η δέσμευση της περιουσίας των τριών ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου Ασπίς, η συμφωνία ΔΕΗ - Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας για το ΑΗΣ Μελίτη και η πρόθεση της Νηρεύς να προχωρήσει στην πώληση της Σαραντής ΑΕΒΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ ΟΠΑΠ και ΕΠΟ, η δέσμευση της περιουσίας των τριών ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου Ασπίς, η συμφωνία ΔΕΗ - Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας για το ΑΗΣ Μελίτη και η πρόθεση της Νηρεύς να προχωρήσει στην πώληση της Σαραντής ΑΕΒΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

ΟΠΑΠ: Εντείνεται η διαμάχη ΟΠΑΠ και ΕΠΟ, με αφορμή την ίδρυση εκ μέρους της ΕΠΟ εταιρίας υπό την επωνυμία Ευ Αγωνίζεσθαι Ανώνυμη Εταιρία Εκμετάλλευσης και Αξιοποίησης Προϊόντων Ποδοσφαίρου. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ εκτιμά ότι οι σκοποί της εταιρίας αντίκεινται στις διατάξεις του νόμου, ενώ εντός της εβδομάδας θα προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής κατά της ΕΠΟ. Επίσης, αποφάσισε την αναστολή της καταβολής, υπέρ της ΕΠΟ, του προβλεπόμενου ποσοστού 1% από τις εισπράξεις των διαγωνισμών ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

ΕΛΠΕ: Δυνάμει στρατηγικός εταίρος της κρατικής εταιρίας πετρελαιοειδών του Μαυροβουνίου, γνωστής ως MontenegroBonus, εμφανίζεται ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος ήδη διατηρεί σημαντική παρουσία στην τοπική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, η ελληνική εταιρία αποφάσισε να συμμετάσχει στο προκαταρκτικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου στη MontenegroBonus.

Ασπίς Πρόνοια: Τη δέσμευση της περιουσίας των τριών ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου της Ασπίδος (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value) που είναι σε ασφαλιστική τοποθέτηση αποφάσισε ο υφ. Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Η απόφαση συνδέεται με την έρευνα που έχει ξεκινήσει από τις καταγγελίες πρώην αναλογιστή της Ασπίς Πρόνοια για υποτίμηση των αποθεμάτων και παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων του 2006.

ΔΕΗ: Σε συμφωνία που εξασφαλίζει τον ομαλό εφοδιασμό του ΑΗΣ Μελίτη στη Φλώρινα κατέληξαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ και η ιδιωτική επιχείρηση Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, αναφέρει το ”Βήμα”.

ΟΤΕ: Εντός της ίδιας ημέρας ο ΟΤΕ και οι εμπλεκόμενοι κατά περίπτωση τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι οφείλουν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τους συνδρομητές που επιλέγουν να αλλάξουν εταιρία, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΤΤ.

ΚΑΕ: Αναβλήθηκε εκ νέου για τις 19 Σεπτεμβρίου 2007 η συζήτηση προσφυγής των ΚΑΕ, ενώπιον του β’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ζητείται να ακυρωθεί απόφαση του υπουργείου Οικονομίας που απαγόρευε την πώληση αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς.

ΝΕΛ: Επιδοτήσεις συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007 - 2008 αναμένεται να λάβει η θυγατρική εταιρία της ΝΕΛ, η C-Link, η οποία έπειτα από διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε το υπουργείο Αιγαίου στις 16/3 ανακηρύχθηκε μειοδότης για την εξυπηρέτηση δρομολογίων άγονων γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων.

Τράπεζα Πειραιώς: Η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε με τον όμιλο Avis την αγορά του 100% των μετοχών της εταιρίας Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. με διακριτικό τίτλο Avis Ελλάς, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της μίσθωσης αυτοκινήτων, έναντι τιμήματος 25,5 εκατ. ευρώ.

Μηχανική: Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 10 εκατ. ευρώ, προχωρά η Μηχανική Ρωσίας προκειμένου να εξασφαλίσει το αναγκαίο ποσό για την αγορά οικοπέδου στη Μόσχα. Σύμφωνα με τα σχέδια της επιχείρησης, στο ακίνητο πρόκειται να ανεγερθεί ένας σύγχρονος οικισμός με επιφάνεια άνω των 700.000 τ.μ., με εμπορικό κέντρο, σχολείο, παιδικό σταθμό, εκκλησία, κέντρο υγείας, αθλητικές εγκαταστάσεις και πάρκα.

Νηρεύς: Την πώληση της δραστηριότητας που αφορά στην παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων (πρώην Σαραντής ΑΕΒΕ) δρομολογεί η Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, αποβλέποντας στη ρευστοποίηση υπεραξιών με σκοπό την κάλυψη μέρους των κεφαλαίου που απαιτούνται για την εξαγορά της νορβηγικής Marine Farms, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ναυτεμπορικής”.

ΣΜΕΧΑ: Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον ΣΜΕΧΑ ανακοίνωσαν χθες η Alpha Finance και η Eurobank Securities με εκφρασμένο αιτιολογικό –η δεύτερη κυρίως- πως παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν διαμορφώθηκε ενωτικό κλίμα που να ενισχύει τις προοπτικές του κλάδου και την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v