Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών, το ενδεχόμενο εξαγορών στην ελληνική και βαλκανική αγορά από την Εμπορική Τράπεζα, ο λογιστικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, ο έλεγχος για τα αποτελέσματα της Ασπίς Πρόνοια, οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για ακύρωση του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών, το ενδεχόμενο εξαγορών στην ελληνική και βαλκανική αγορά από την Εμπορική Τράπεζα, ο λογιστικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, ο έλεγχος για τα αποτελέσματα της Ασπίς Πρόνοια, οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για ακύρωση του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Τράπεζα Πειραιώς: Μεγαλόπνοα σχέδια για την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης επεξεργάζεται ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, στοχεύοντας στην κορυφή του κλάδου μέσα από πέντε ασφαλιστικά brands. Πληροφορίες της Ναυτεμπορικής αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της τράπεζας μελετά σειρά κινήσεων, που αποβλέπουν σε τρεις εξαγορές ασφαλιστικών επιχειρήσεων, μια από τις οποίες, αυτή της Ευρωπαϊκής Πίστης, έχει ήδη υλοποιηθεί. Η Πειραιώς, αναφέρει το δημοσίευμα, ελέγχοντας πλέον το 30% της Ευρωπαϊκής Πίστης, διαπραγματεύεται μέσω αυτής την εξαγορά του 100% της Ευρώπη ΑΕΓΑ και της ασφαλιστικής Ορίζων.

Εμπορική Τράπεζα: Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τράπεζα να προβεί σε εξαγορά στην ελληνική αγορά μέσα στα επόμενα ένα ή δυο χρόνια, ή ακόμη νωρίτερα στην περιοχή των Βαλκανίων.

ΔΕΗ: Τον λογιστικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, που εκτός των άλλων ανοίγει τον δρόμο για να διεκδικήσει ην Επιχείρηση το κόστος παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από το Δημόσιο, δρομολόγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τάκης Αθανασόπουλος. Σύμφωνα με την Ημερησία, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο κ. Αθανασόπουλος έχει κατ’ αρχήν συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ΡΑΕ όσον αφορά τη μεθοδολογία που θα εφαρμοστεί για τον λογιστικό διαχωρισμό και υπέβαλε το σχετικό σχέδιο στη ΡΑΕ, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί πριν από τον Σεπτέμβριο.

Cosmote: Στην περαιτέρω μείωση κατά 9% στα τέλη τερματισμού κλήσεων στο δίκτυό της θα προχωρήσει η Cosmote. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο μειωμένο τέλος τερματισμού θα ισχύει από την 1η Ιουνίου 2007 και θα ανέρχεται πλέον σε 0,1067 ευρώ ανά λεπτό χωρίς ελάχιστη διάρκεια χρέωσης.

Ασπίς Πρόνοια: Στο μικροσκόπιο των φορολογικών και εποπτικών αρχών βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, ύστερα από καταγγελία του πρώην λογιστή της εταιρείας, κ. Θ. Αναγνωστόπουλου. Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως γράφει η Καθημερινή, τα αποθέματα της ασφαλιστικής εταιρείας έχουν υποτιμηθεί και συνεπώς τα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων είναι παραποιημένα. Η εταιρεία διαψεύδει τις καταγγελίες.

Eurobank Properties: Αύξηση κατά 88% στα καθαρά κέρδη παρουσίασε η Eurobank Properties για το α’ τρίμηνο του 2007 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (5,42 εκατ. ευρώ από 2,88 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη προ φόρων για το α’ τρίμηνο ανήλθαν σε 5,98 εκατ. ευρώ, έναντι 3,11 εκατ. ευρώ το 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 92,1%.

Intracom: Επιχειρηματικές κινήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και εξαγορές εταιρειών εξειδικευμένων στο χώρο του λογισμικού, με στόχο την περαιτέρω διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων της και την ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας της, εξετάζει αυτήν την περίοδο η Intracom IT Services, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σέλμαν: Περιορισμό ζημιών λόγων της απόδοσης των μέτρων που ελήφθησαν κατά το προηγούμενο ενάμισι έτος και της βελτίωσης της κερδοφορίας των θυγατρικών της αναμένει για την τρέχουσα χρήση η Σέλμαν, ενώ το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα συνεχιστεί και φέτος με ένα νέο ”μίνι” πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, όπως αναφέρει η Εξπρές.

Ερρίκος Ντυνάν: Σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ του Ερρίκος Ντυνάν και του υπουργείου Υγείας, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου Κοργιαλλένειο-Μπενάκειο με μονάδες εντατικής θεραπείας του Ντυνάν. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ιδιωτικό νοσοκομείο απαιτεί την εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτό, ενώ, όπως αναφέρουν κύκλοι του Ερρίκος Ντυνάν, το χρέος αυτό ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Αναβάλλονται εκ νέου τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης για τα λιμάνια, με την ιδιωτικοποίηση των εμπορευματικών σταθμών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι στις 30 Απριλίου έληξε και τυπικά ο διάλογος που διεξάγονταν με τους εργαζόμενους για το μοντέλο ανάπτυξής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει η Ημερησία, ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τη Δευτέρα το ”πράσινο φως” στον υπουργό Ναυτιλίας να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα στην προκήρυξη των διαγωνισμών για την παραχώρηση των εμπορευματικών σταθμών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε ιδιώτες επενδυτές.

Τουρκία: Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Τουρκία, μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο αποδέχθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης να ακυρωθεί ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας στην Εθνοσυνέλευση για την εκλογή προέδρου της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v