Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των ομολόγων, με την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σάββα Τσιτουρίδη, το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 800 εκατ. ευρώ του Τιτάνα και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε split μετοχής η Εθνική Τράπεζα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των ομολόγων, με την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σάββα Τσιτουρίδη, το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 800 εκατ. ευρώ του Τιτάνα και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε split μετοχής η Εθνική Τράπεζα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ομόλογα: Στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος θα επικεντρώσει τώρα τις προσπάθειές του, εν όψει των εκλογών, ο πρωθυπουργός, έχοντας θέσει πλέον εκτός κυβερνητικής ομάδας τον κ. Σάββα Τσιτουρίδη. Η εμπλοκή του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου, στενού συνεργάτη του κ. Σ. Τσιτουρίδη και ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, αποτέλεσε την ευκαιρία που αναζητούσε ο κ. Καραμανλής για να εκτονωθεί προσωρινά το κλίμα από την υπόθεση των ομολόγων. Καθήκοντα υπουργού Απασχόλησης αναλαμβάνει από σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Βασίλης Μαγγίνας.

Τιτάν: Στην υπογραφή σύμβασης χορήγησης από κοινοπραξία δανειστριών τραπεζών, ανακυκλούμενης πίστωσης μέχρι συνολικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, προέβη η Τιτάν, με την εγγύηση της Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν, μέσω της Global Finance Plc, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Εθνική Τράπεζα: Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε split της μετοχής στα δύο φέρεται να εξετάζει η Εθνική Τράπεζα, εφόσον όμως η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κινηθεί υψηλότερα των 50 ευρώ, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Αγροτική Ασφαλιστική: Κερδοφόρο αποτέλεσμα και ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από τον πληθωρισμό πέτυχε στο α’ τρίμηνο του 2007 η ΑΤΕ Ασφαλιστική. Πληροφορίες της εφημερίδας ”Ναυτεμπορική” αναφέρουν ότι το α’ τρίμηνο η διοίκηση της εταιρίας θα ανακοινώσει αύξηση των ασφαλιστικών εργασιών κατά 6% - 7% και κέρδη τα οποία είτε θα διατηρηθούν στα επίπεδα του περυσινού πρώτου τριμήνου, είτε θα αυξηθούν κατά μικρό ποσοστό.

Σοφοκλέους: Τέσσερα νέα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα χειραγώγησης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης αποφάσισαν οι χρηματιστηριακές αρχές. Στόχος να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις ακραίων διακυμάνσεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά και κατά τη δημοπρασία για τη διαμόρφωση της τιμής κλεισίματος των μετοχών των blue chips.

ΔΕΚΟ: Ριζικές αλλαγές με νέο νόμο για τις ΔΕΚΟ, όπως η ανάθεση του εσωτερικού ελέγχου σε ιδιώτες, η διαχείριση του χρέους από τον ΟΔΔΗΧ και η ενιαία αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας για την εξυγίανση των οικονομικών στις ελλειμματικές δημόσιες επιχειρήσεις, γράφει η ”Ναυτεμπορική”. Οι ιδιώτες θα επιλεγούν μέσω διαγωνισμού, θα ασκούν τον εσωτερικό έλεγχο και θα αξιολογούν την επίδοση και τις προαγωγές των διευθυντών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v