Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων, η ίδρυση της νέας κοινής εταιρίας του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa, η προκήρυξη για προσλήψεις στη ΔΕΗ, η αύξηση κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας και οι εξελίξεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας Vodafone - HOL είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων, η ίδρυση της νέας κοινής εταιρίας του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa, η προκήρυξη για προσλήψεις στη ΔΕΗ, η αύξηση κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας και οι εξελίξεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας Vodafone - HOL είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τετάρτη.

Ομόλογα: Μετά το λουκέτο σε Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ και Artion ΑΧΕΠΕΥ από την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφαίρεσε οριστικά και αμετάκλητα την άδεια λειτουργίας της Τρώυλος ΚΕΠΕΥ, ενώ παράλληλα παρέπεμψε την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Εν τω μεταξύ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προσφύγουν στην ανεξάρτητη εποπτική χρηματιστηριακή αρχή της Βρετανίας κατά της JP Morgan και της εταιρίας North Asset Management. Ζητούν να ερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων και η επιβολή κυρώσεων στις δυο εταιρίες και η αποκατάσταση της ζημίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Μυτιληναίος: Πρόβλεψη για ετήσιες πωλήσεις 1,109 δισ. ευρώ και κέρδη άνω των 150 εκατ. ευρώ για το 2007 ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίου στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης. Στην πρόβλεψη αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η συνολική ενοποίηση του Αλουμινίου της Ελλάδος και της Δέλτα Project, που θα ολοκληρωθούν το τρέχον έτος. Το μέρισμα για τη χρήση του 2006 προσδιορίστηκε στο 0,60 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης, ανακοινώθηκε η ίδρυση της νέας κοινής εταιρίας του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa, η οποία θα έχει την επωνυμία Endesa Ελλάς Α.Ε.

ΔΕΗ: Σε προκήρυξη για την πρόσληψη 2.035 εργαζομένων προχώρησε η ΔΕΗ, δίνοντας νέες ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων, γράφει η ”Καθημερινή”. Η περίοδος των νέων προθεσμιών είναι από τις 7 Μαΐου 2007 έως τις 29 Μαΐου 2007.

Γενική Τράπεζα: Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κυμαίνεται μεταξύ 150 - 200 εκατ. ευρώ θα εγκρίνει στις 30 Απριλίου το διοικητικό συμβούλιο της Γενικής Τράπεζας, γράφει η ”Ναυτεμπορική”. Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Jacques Tournebize, τη θέση του οποίου θα αναλάβει από τις 30 Μαΐου ο σημερινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Patrick Couste.

Εθνική Τράπεζα: ”Σε καμία περίπτωση η Εθνική Τράπεζα δεν πρόκειται να αποσυρθεί, ούτε να μειώσει την παρουσία της στην Κύπρο”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕ, κ. Τάκης Αράπογλου, με αφορμή ανακοίνωση της ΕΤΥΚ που κατηγορεί τη διοίκηση της τράπεζας ότι απειλεί να κλείσει τα εννέα καταστήματά της στην Κύπρο.

Aegean Airlines: Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο φάκελος για την είσοδο της Aegean Airlines στο χρηματιστήριο, ενώ εντός του Ιουνίου προγραμματίζονται οι δημόσιες εγγραφές, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Μασούτης: Την ”πόρτα” του χρηματιστηρίου επιδιώκει να περάσει ο 7ος μεγαλύτερος λιανεμπορικός όμιλος της χώρας, η βορειοελλαδική Μασούτης, η οποία ήδη με κύριο ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα προχωρά στην κατάρτιση φακέλου εισαγωγής και ενημερωτικού δελτίου, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Όπως αναφέρεται, η Μασούτης στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων 80 - 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και εξαγορές.

Τηλεπικοινωνίες: Τη συνεργασία της με την Hellas On Line για την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικού δικτύου και σταθερής τηλεφωνίας ανακοίνωσε η Vodafone. Η Vodafone σκοπεύει μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τη HOL να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα, τα οποία θα συνδυάζουν τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με υπηρεσίες γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Pasal Development: Στα 120 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα για την επόμενη διετία της εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Pasal Development, η οποία προετοιμάζει την είσοδό της στο Χ.Α. Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται νέες αγορές ακινήτων, όπως η έκταση 11 στρεμμάτων της εταιρείας Soulis στον Βοτανικό, αλλά και νέες αναπτύξεις με σημαντικότερη την επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ για το νέο εμπορικό κέντρο επί της οδού Πειραιώς.

Media: Από την Παρασκευή 20 Απριλίου, ο εφοπλιστής κ. Ευάγγελος Μαρινάκης συμμετέχει με ποσοστό 25% στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΣΜΕΧΑ: Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στη γενική συνέλευση τη διενέργεια πρόωρων εκλογών σε χρόνο που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση.

Οικονομία: Σε περικοπές δαπανών 430 εκατ. ευρώ προχωρά η κυβέρνηση το 2007. οι περικοπές θα αφορούν στους εξοπλισμούς και σε δημόσιες επενδύσεις και επιχορηγήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για μηδενισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v