Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η ανάκληση της άδειας της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΤΕ, η έμμεση πρόταση του κ. Σαουίρις στη ΔΕΗ για την εξαγορά της Tellas, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Κύπρου και οι προβλέψεις της Intralot για τα μεγέθη του 2007 είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η ανάκληση της άδειας της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΤΕ, η έμμεση πρόταση του κ. Σαουίρις στη ΔΕΗ για την εξαγορά της Tellas, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Κύπρου και οι προβλέψεις της Intralot για τα μεγέθη του 2007 είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Χρηματιστηριακές: Ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, ενώ ορίστηκε επόπτης εκκαθάρισης, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς η εταιρία έχει υποπέσει σε σοβαρές χρηματιστηριακές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

ΔΕΗ: Έμμεση πρόταση για την εξαγορά του ποσοστού της Tellas που ελέγχει σήμερα η ΔΕΗ εμφανίζεται να έχει κάνει ο κ. Ναγκίμπ Σαουίρις, αναμένοντας απάντηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης, κ. Τ. Αθανασόπουλο, όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης της TIM Ελλάς ζήτησε ενημέρωση από τη ΔΕΗ για τις προθέσεις της σχετικά με την Tellas.

Αγροτική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη ύψους 367,2 εκατ. ευρώ εκτιμά ότι θα έχει το 2009 ο όμιλος της ΑΤΕbank, η διοίκηση του οποίου παρουσίασε χθες στους αναλυτές το 3ετές επιχειρησιακό του σχέδιο. Σύμφωνα με τους βασικούς άξονες του σχεδίου της τράπεζας, η μέση ετήσια αύξηση στα καθαρά κέρδη προβλέπεται να κινηθεί με ρυθμό 25%. Το 2007 αναμένονται καθαρά κέρδη 235 εκατ. ευρώ και το 2008 293,7 εκατ. ευρώ.

Intralot: Με ρυθμό 10% αναμένεται να αναπτυχθούν τα κέρδη της Intralot κατά το 2007, όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κατά την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Προέβλεψε καθαρά κέρδη ύψους 115 εκατ. ευρώ και αύξηση πωλήσεων κατά 11,2% στα 880 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος έκανε λόγο για συζητήσεις της Intralot με ξένα επενδυτικά funds, ώστε από κοινού να διεκδικήσουν διαγωνισμούς εν όψει των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων στις λοταρίες των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, αιχμές για τη μη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανανέωση της τεχνολογικής πλατφόρμας του ΟΠΑΠ άφησε ο πρόεδρος της Intralot, κ. Σ. Κόκκαλης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της εισηγμένης.

Marfin: Με σκληρή γλώσσα η διοίκηση της Marfin πέρασε στην αντεπίθεση, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, κ. Ιωάννου, απορρίπτοντας αμέσως την πρόταση συνεργασίας και στέλνοντας μήνυμα ότι οι μέτοχοι θα αποφασίσουν και όχι τα διοικητικά συμβούλια. Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Κύπρου, που θα συγκληθεί στις 6 Ιουνίου, θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας, καθώς η Marfin θα ζητήσει από τους μετόχους να συναινέσουν στην έναρξη διαπραγματεύσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν οι δύο τράπεζες μπορούν να συνεργαστούν, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.



Elmec: Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της συμφωνίας Elmec-Λασκαρίδη, καθώς αναφέρεται ότι η συμφωνία έχει επιτευχθεί και απομένει μόνο η ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών. Η υπογραφή και ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αφορά στην πώληση του 50,5% της εισηγμένης Elmec Sport. Το τίμημα της συναλλαγής τοποθετείται στα 3 ευρώ ανά μετοχή.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Τη σταδιακή μείωση των επενδύσεων του Τ.Τ. σε εναλλακτικές επενδύσεις προανήγγειλε ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, κ. Γ. Ξυφαράς, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του 2006 σε εγχώριους και ξένους αναλυτές.

Αλουμύλ: Το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών-τραπεζών προσελκύει η εισηγμένη Αλουμύλ-Μυλωνάς μετά την εντυπωσιακή επίδοση και τα κέρδη που αποκόμισαν όσοι επένδυσαν στη θυγατρική της Alumil Rom, η οποία εισήχθηκε στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, χρηματοοικονομικοί και τραπεζικοί οίκοι, όπως ING, Raiffeisen και HVB, που επένδυσαν στην Alumil Rom, προσπαθούν να αναπτύξουν ”φλερτ” με τη μητρική Αλουμύλ. Μάλιστα, έχουν ζητήσει από τη διοίκηση της ελληνικής εταιρίας να πραγματοποιήσει roadshows στο εξωτερικό.

MLS: Σε καθεστώς διαπραγμάτευσης υπό επιτήρηση τέθηκε η μετοχή της MLS Πληροφορικής μετά τις ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν στα αποτελέσματα της εταιρίας το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v