Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, η εξαγορά του Τιτάνα στις ΗΠΑ, η εξαγορά βουλγαρικής εταιρίας από τη Vivartia, η αύξηση της συμμετοχής των ξένων επενδυτών στη Σοφοκλέους και η ενδεχόμενη αναβάθμιση ελληνικών τραπεζών από τη Moody’s είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι εξελίξεις στο μέτωπο της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, η εξαγορά του Τιτάνα στις ΗΠΑ, η εξαγορά βουλγαρικής εταιρίας από τη Vivartia, η αύξηση της συμμετοχής των ξένων επενδυτών στη Σοφοκλέους και η ενδεχόμενη αναβάθμιση ελληνικών τραπεζών από τη Moody’s είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τετάρτη.

ΟΤΕ: Πακέτο μετοχών του ΟΤΕ μέχρι 15% θα διαθέσει προσεχώς μέσω placement η κυβέρνηση καθώς οι προσπάθειες για ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή δεν τελεσφόρησαν. Στόχος είναι, κατά τις πληροφορίες, από τη διάθεση των μετοχών του ΟΤΕ να εισπραχθούν πόροι μέχρι 1,5 δισ. ευρώ, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Τιτάν: Την τρίτη εξαγορά στις ΗΠΑ που αφορά στη Mechanicsville Concrete Inc (Powhatan Ready Mix) ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Τιτάν στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του για αξιοποίηση των χαμηλών αποτιμήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αμερικανική αγορά λόγω της πολύμηνης ύφεσης στην αγορά ακινήτων.

Vivartia: Προ των πυλών της αγοράς φρέσκου γάλακτος, τυροκομικών ειδών και προϊόντων γιαουρτιού της Βουλγαρίας, στην οποία σχεδιάζει να εισέλθει μέσω εξαγοράς τοπικής παραδοσιακής γαλακτοβιομηχανίας, βρίσκεται ο όμιλος Vivartia. Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο και αφορούν στη γαλακτοβιομηχανία United Milk Company, στην οποία μεγαλομέτοχος με ποσοστό 97% είναι η ελληνική Global Finance.

Σιδενόρ: Η JP Morgan Chase ελέγχει το 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου της Σιδενόρ, ύστερα από αγορές μετοχών που πραγματοποίησαν θυγατρικές της στη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2007.

ΝΕΛ: Στο ύψος των 85 εκατ. ευρώ ανήλθε η πώληση και παράδοση στο εξωτερικό των πλοίων ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ν.Μ. 39 και ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ Ν.Π. 11405 που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2007, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΕΗ: Νέα παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου έδωσε η αρμόδια αρχή για τις ιδιωτικοποιήσεις της Βουλγαρίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol στη ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει καλύτερος συντονισμός τεχνικών παραμέτρων, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Πίστη εξετάζει το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο εξαγοράς ασφαλιστικής, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο ζωής, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΛΑΡΚΟ: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους στη Βουλή κατήγγειλαν υπόθεση προπώλησης νικελίου από τη Λάρκο σε τιμές πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές στις οποίες πωλείται σήμερα το μέταλλο, γράφει η ”Ημερησία”. Πληροφορίες φέρουν την εταιρία το 2006 να χάνει έσοδα της τάξης των 74 εκατ. ευρώ από την πρακτική αυτή, ενώ οι απώλειες του πρώτου τριμήνου του 2007 λέγεται ότι υπερβαίνουν το σύνολο των εσόδων που στερήθηκε τον προηγούμενο χρόνο.

Εμπορικά κέντρα: Η πορτογαλική εταιρία ανάπτυξης εμπορικών κέντρων Sonae Sierra σε συνεργασία με τον βρετανικό επενδυτικό οίκο Rockspring Property Investment Managers προχώρησε στην από κοινού αγορά οικοπέδου της Αθηαινίτης Contractors Developers με στόχο την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου συνολικής μισθωτικής επιφάνειας 15.684 τ.μ. στη Λάρισα.

Τράπεζες: Στην πιστοληπτική αναβάθμιση ορισμένων ελληνικών τραπεζών, και ειδικά των κρατικών, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, εκτός απροόπτου, η Moody’s, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Όπως αναφέρεται, κατά το πιθανότερο σενάριο τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τουλάχιστον τα μεγαλύτερα και κυρίως τα κρατικά, αναμένεται να αναβαθμιστούν κατά 1 ή 2 κλίμακες υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σοφοκλέους: Στο 50,56% αύξησαν τη συμμετοχή τους οι ξένοι επενδυτές στο Χ.Α. τον Μάρτιο από 49,56% που ήταν τον Φεβρουάριο. Σε ό,τι αφορά τις μετοχές του FTSE-20, η συμμετοχή των ξένων αυξήθηκε στο 53,99%, ενώ αυξημένα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής τους και στους υπόλοιπους δείκτες FTSE.

Οικονομία: Μεγάλη αύξηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο πληρωμών και επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει το ΔΝΤ σε έκθεσή του που δημοσιοποιείται σήμερα, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Το ΔΝΤ προβλέπει τώρα ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών θα εκτοξευθεί στο 9,3% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v