Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η νέα άρνηση της Τράπεζας Κύπρου για συνεργασία με τη Marfin και η αύξηση κεφαλαίου της δεύτερης, τα αποτελέσματα και το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΑΒ όπως και οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η νέα άρνηση της Τράπεζας Κύπρου για συνεργασία με τη Marfin και η αύξηση κεφαλαίου της δεύτερης, τα αποτελέσματα και το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΑΒ όπως και οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Marfin-Κύπρου: Η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου απορρίπτει την πρόταση συνεργασίας που διατύπωσε η Marfin Popular Bank, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο κ. Γιάννης Κυπρής πρώτος γενικός διευθυντής του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, υπογράμμισε ότι ”απορρίψαμε αμέσως και κατηγορηματικά την πρόταση της Marfin διότι δεν υπάρχουν καθόλου συνέργιες”.

Εν τω μεταξύ, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5,19 δισ. ευρώ ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της MFG, με τη διάθεση 14 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά προς 6,7 ευρώ εκάστη.

Intracom: Άλλο ένα σημαντικό έργο διεκδικεί στη Μέση Ανατολή η Intracom, καθώς βρίσκεται στο short list των εταιριών που θα συνεργαστούν με την MTC-Vodafone στο Μπαχρέιν για την ανάπτυξη του πρώτου ασύρματου δικτύου στην περιοχή, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”. Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας σκοπεύει να προωθήσει τη δημιουργία ενός δικτύου WiMax που θα επιτρέπει τη διανομή φωνής, δεδομένων και άλλων υπηρεσιών ασύρματα.

Τηλεπικοινωνίες: Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, επίκειται συμφωνία της ΕΥΑΘ με την Tellas στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών. Η συνεργασία των δύο εταιριών αφορά στην εγκατάσταση καλωδίου οπτικών ινών στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ”πατήσει” πάνω στο υφιστάμενο δίκτυο της ΕΥΑΘ.

ΕΑΒ: Σε βάθος τριετίας τοποθετεί η διοίκηση της ΕΑΒ το τέλος των ελλειμμάτων και το πέρασμα της εταιρίας στην κερδοφορία, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Προβλέπεται αύξηση των πωλήσεων στα 250 εκατ. ευρώ το 2009 και περιορισμός του κόστους για τις δαπάνες προσωπικού κάτω από το 65% που είναι σήμερα. Το 2006 η εταιρία μείωσε τα ελλείμματά της στα 48 εκατ. ευρώ, από 59 εκατ. ευρώ το 2005.

Ομόλογα: Νέα δεδομένα στην υπόθεση των ομολόγων προκύπτουν από τη χθεσινή κατάθεση στην επιτροπή της Βουλής του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλ. Πιλάβιου, καθώς έπειτα από έλεγχο της Επιτροπής αποκαλύφθηκαν παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν στη διαχείριση ομολόγων του Δημοσίου και σε άλλες χρηματιστηριακές εταιρίες. Διευκρίνισε όμως ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου των ασφαλιστικών ταμείων. Για την εταιρία Ακρόπολις είπε ότι διαπιστώθηκαν συναλλαγές της σε ομόλογα, κυρίως με το ΤΕΑΔΥ, ύψους 1,8-2 δισ. ευρώ

Σοφοκλέους: Πολιτικό κόστος, επικείμενες εκλογές και σκανδαλολογία μπλοκάρουν μια σειρά από κυβερνητικές πολιτικές και παρεμβάσεις στις εταιρίες του Δημοσίου, με αποτέλεσμα τα κρατικά ”χαρτιά” να αποτελούν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον αδύναμο κρίκο της Σοφοκλέους, αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Ο αδύναμος κρίκος” η εφημερίδα ”Μέτοχος”. Σύμφωνα με το άρθρο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ αυτή τη στιγμή δείχνουν εγκλωβισμένες, χωρίς να μπορούν να ικανοποιήσουν τις (βάσιμες) προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v