Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το επιχειρησιακό σχέδιο της EFG Eurobank, οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των ομολόγων και η εμπλοκή της Hitech και κυπριακής εισηγμένης, οι διαδικασίες για την αναμόρφωση του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου, ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για τη μονάδα του Αλιβερίου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το επιχειρησιακό σχέδιο της EFG Eurobank, οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των ομολόγων και η εμπλοκή της Hitech και κυπριακής εισηγμένης, οι διαδικασίες για την αναμόρφωση του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου, ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για τη μονάδα του Αλιβερίου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Eurobank: Μία ακόμα EFG Eurobank, σχεδόν τριπλάσιου μεγέθους από αυτή που λειτουργεί σήμερα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει, αυτή τη φορά εκτός συνόρων, ο όμιλος Λάτση. Τη νέα αυτή τράπεζα, που γεωγραφικά εκτείνεται από τις χώρες των Βαλκανίων και μέχρι το 2009 θα διαθέτει 1.400 καταστήματα, παρουσίασε η διοίκηση της Eurobank σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank έθεσε ως στόχους του ομίλου από την παρουσία του σε Βαλκάνια, Τουρκία και χώρες της Α. Ευρώπης τα κέρδη να φθάσουν το 2009 στα 260 εκατ. ευρώ, από 60 εκατ. ευρώ που αναμένεται να διαμορφωθούν φέτος. Για την ανάπτυξη εντός και εκτός Ελλάδας η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδια κεφάλαια της τράπεζας και από τα κέρδη της, που το 2009 προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1,1 δισ. ευρώ.

Ομόλογα: Οι ”διαδρομές” των επίμαχων ομολόγων του ΤΕΑΔΥ, αλλά και των προμηθειών από και προς τους ενδιάμεσους αποδέκτες του εντός και εκτός Ελλάδας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομίας με τον πρόεδρο της Επιτροπής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά, καθώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Α. Πιλάβιο. Οι έρευνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στρέφονται στον ιδιώτη επενδυτή που κάλυψε εξ ολοκλήρου το ομολογιακό δάνειο των 4,2 εκατ. ευρώ το οποίο εξέδωσε στα μέσα Μαρτίου η προβληματική εταιρία συμβούλων πληροφορικής Hitech, αλλά και στο κυπριακό χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Αποφασισμένη να προχωρήσει τον διαγωνισμό για τη μονάδα στο Αλιβέρι φέρεται η ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή απορρίφθηκε η προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού, γράφει η ”Ημερησία”.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στα 3,5 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Πίστης κατά το 2006, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ που ήταν το 2005, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 150% περίπου. Το ενεργητικό του ασφαλιστικού ομίλου διαμορφώθηκε στα 155 εκατ. ευρώ, έναντι 144 εκατ. ευρώ το 2005, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Elmec: Οι βασικοί μέτοχοι της Elmec Sport ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι συζητούν με υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Λασκαρίδη την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, διευκρινίζοντας ότι καμιά παράμετρος του εγχειρήματος δεν έχει οριστικοποιηθεί και ότι η κατάληξή του δεν είναι βέβαιη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, οι συζητήσεις αφορούν στην πώληση του 50,5% της εισηγμένης, ενώ πληροφορίες πάλι αναφέρουν ότι το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται σε 3 ευρώ ανά μετοχή, και παράλληλα είναι σε εξέλιξη το due diligence από την Deloitte.

Σοφοκλέους: Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναμόρφωση του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου, με τις βασικότερες υπό σκέψη αλλαγές να αφορούν στα κριτήρια της επιτήρησης και στο ενδεχόμενο να αλλάξει πλήρως ο τρόπος επαναδιαπραγμάτευσης στο ταμπλό εταιριών υπό αναστολή, όταν αυτή έχει αποτελέσει ”όχημα” για την εισαγωγή κάποιας άλλης εταιρίας στο Χ.Α. Όσον αφορά στα κριτήρια της επιτήρησης, αναφέρει η ”Ημερησία”, οι αρχές εξετάζουν να απαλείψουν πλήρως για όλες τις κεφαλαιοποιήσεις το κριτήριο των αρνητικών EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v