Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων, η αναθεώρηση του κανονισμού του χρηματιστηρίου, τα προβλήματα στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ και τα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων, η αναθεώρηση του κανονισμού του χρηματιστηρίου, τα προβλήματα στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ, και τα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Μέτρα για τη διαχείριση των Ασφαλιστικών Ταμείων ανακοινώνει εκτάκτως σήμερα η κυβέρνηση, μετά την ειδική για τον σκοπό αυτό σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και άλλων αξιωματούχων. Η κυβέρνηση αναμένεται να απαγορεύσει προσωρινά στα Ταμεία να επενδύουν σε σύνθετα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, ενώ θα υπάρξει διαχειριστικός έλεγχός τους για τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον από το 1998.

Σοφοκλέους: Σε αναθεώρηση του κανονισμού του Χρηματιστηρίου προσανατολίζεται η διοίκηση του Χ.Α., όπως ανακοινώθηκε χθες. Η αναθεώρηση αυτή θα γίνει σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών και κορυφαίο στοιχείο της θα είναι η επιτήρηση. Για τον λόγο αυτό δεν θα ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά στην επιτήρηση στις αρχές του Απριλίου, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η μεταβολή του κανονισμού.

ΟΤΕ: Σε διανομή μερίσματος 0,40 - 0,50 ευρώ ανά μετοχή αναμένεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ. Η διοίκηση του Οργανισμού θα παρουσιάσει την Πέμπτη, σε αναλυτές στο Λονδίνο, το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιηθούν και τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2006.

ΟΠΑΠ: Ιδιαίτερα κρίσιμη προδιαγράφεται η εβδομάδα που ξεκίνησε για τον ΟΠΑΠ, καθώς κορυφώνεται η μάχη για τον διαγωνισμό της τεχνολογικής αναβάθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει η ”Ναυτεμπορική”, η Intralot έχει ήδη καταθέσει αγωγή για την ακύρωση των άλλων δύο προσφορών, της G-Tech και της Scientific Games, λόγω ελλείψεων που αφορούν στο τεχνικό κομμάτι των προσφορών τους.

Τράπεζα της Ελλάδος: Μέρισμα 2,90 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε να διανείμει στους μετόχους της η Τράπεζα της Ελλάδος, τα καθαρά κέρδη της οποίας για την οικονομική χρήση του 2006 ανήλθαν σε 244,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,10% έναντι του προηγούμενου έτους.

Τιτάν: Αύξηση κατά 50% στις πωλήσεις και τα κέρδη του Τιτάνα από τη Βουλγαρία αναμένει η εταιρία το 2007, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς από φέτος το εργοστάσιο του ομίλου στη Zlatna Panega λειτουργεί με δυναμικότητα 1,5 εκατ. τόνων, αναφέρει η ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στα προϊόντα της εταιρίας στις ΗΠΑ, που προβλέπεται να αυξηθούν κατά 5% - 10%.

TOUSA: Σε δαπάνες που έχουν να κάνουν με την κοινοπραξία Transeastern αποδίδονται κυρίως οι ζημίες ύψους 201,2 εκατ. δολαρίων που παρουσίασε το 2006 η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA. Τα έσοδα της εταιρίας από τον τομέα κατασκευής και πώλησης κατοικιών διαμορφώθηκαν το 2006 σε 2,6 δισ. δολάρια, από 2,5 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Marfin: Στην εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας Marine Transport Bank προχώρησε χθες η Marfin Popular Bank, έναντι 137,4 εκατ. δολαρίων. Η ΜΡΒ υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του 99,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΒ, ενώ προέβη στην εξαγορά τριών συνδεδεμένων εταιριών της ουκρανικής τράπεζας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των χρηματοδοτικών μισθώσεων έναντι 0,7 εκατ. δολαρίων.

Eurobank: Σημαντική ενίσχυση του δικτύου του στο εξωτερικό με σκοπό να αριθμεί τουλάχιστον 1.000 καταστήματα, από περίπου 760 σήμερα, δρομολογεί μέχρι το τέλος του έτους ο όμιλος Eurobank, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Ν. Καραμούζης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η EFG στη Θεσσαλονίκη, με θέμα ”Διεθνής Οικονομία και Αγορές”.

Ατλάντικ: Ένα βήμα πριν από την αποχώρησή της από το μετοχικό κεφάλαιο της Ατλάντικ φαίνεται πως βρίσκεται η οικογένεια Γαληνού Λαουτάρη, που σύμφωνα με πληροφορίες διαβουλεύεται ήδη με τη διοίκηση της αλυσίδας για την πώληση της συμμετοχής της, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v