Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, μετά την ”εκεχειρία” Πειραιώς - Marfin, οι αποφάσεις των ”27” στις Βρυξέλλες για τον τομέα της ενέργειας και οι επιπτώσεις στη ΔΕΗ, η μετατροπή της κλωστοϋφαντουργικής Κορφίλ σε εταιρία υπηρεσιών υγείας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, μετά την ”εκεχειρία” Πειραιώς - Marfin, οι αποφάσεις των ”27” στις Βρυξέλλες για τον τομέα της ενέργειας και οι επιπτώσεις στη ΔΕΗ, η μετατροπή της κλωστοϋφαντουργικής Κορφίλ σε εταιρία υπηρεσιών υγείας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Τράπεζες: ”Παγώνει” τη διαδικασία συγκέντρωσης του τραπεζικού χώρου η εκεχειρία στο μέτωπο Πειραιώς - Marfin, χωρίς πάντως να διακόπτει τις διεργασίες που είχαν ξεκινήσει οι διοικήσεις των τραπεζικών ομίλων όταν, στο ενδεχόμενο συνένωσης των δύο τραπεζών, διέγνωσαν τον καταλύτη που θα πυροδοτούσε νέο γύρο κινήσεων στην αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ναυτεμπορικής”.

ΟΤΕ: Τον αποκλεισμό των μετόχων στο μέγαρο του ΟΤΕ την ερχόμενη Τετάρτη, που έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό. Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 14:00 έως τις 17:00. Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε την έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να προσαρμοστεί το ισχύον καταστατικό του ΟΤΕ και να μπορεί να αποκρατικοποιηθεί πλήρως. Εν τω μεταξύ, έντονη κριτική για τη στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στις αποφάσεις της ΕΕΤΤ για ζητήματα ρύθμισης της αγοράς εξαπέλυσε και πάλι ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Π. Βουρλούμης.

Ενέργεια: Σε πλήρες ”σπάσιμο” της ΔΕΗ μπορεί να οδηγήσει η συμφωνία των 27 ηγετών στο Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών για τον αποτελεσματικό διαχωρισμό εφοδιασμού και παραγωγής ηλεκτρισμού από τις επιχειρήσεις δικτύου, γράφει η ”Ημερησία”.

Εν τω μεταξύ, οριακά κέρδη για τη χρήση του 2006 αναμένεται να ανακοινώσει η Επιχείρηση στα τέλη του μήνα. Καλά πληροφορημένες πηγές τοποθετούν τα καθαρά αποτελέσματα σε μόλις 70 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς δείχνει να κλείνει με ζημίες.

Profile: Αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 50% παρουσίασε η εταιρία πληροφορικής Profile στην οικονομική χρήση 2006, ενώ με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς αναμένεται να συνεχιστεί η ανάπτυξή της και φέτος, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”. Σημειώνεται ότι η εταιρία δημοσιοποιεί σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα. Όσον αφορά στη στρατηγική ανάπτυξης, η διοίκηση της Profile βρίσκεται σε αναζήτηση εταιριών προς εξαγορά, κυρίως στο εξωτερικό.

Κορφίλ: Σε εταιρία υπηρεσιών υγείας μετατρέπεται η Κορφίλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ημερησίας”. Όπως αναφέρεται, οι νέοι βασικοί μέτοχοι της Κορφίλ είναι δύο γιατροί του Ιασώ, οι οποίοι ηγούνται ομάδας που επέλεξε να επενδύσει στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας, δημιουργώντας μια νέα εταιρία, χρησιμοποιώντας ως όχημα την Κορφίλ, την εταιρία κλωστοϋφαντουργίας που είναι σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τον Ιούλιο του 2005.

Σοφοκλέους: Μέσα στην εβδομάδα, με μεγαλύτερη πιθανότητα την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θα αποφασίσει για τη διαγραφή εταιριών που βρίσκονται επί μακρόν σε αναστολή. Η λίστα περιλαμβάνει τις εταιρίες Ράδιο Κορασίδη, Elephant και Θεμελιοδομή, όπως επίσης και την Κορφίλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v