Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες Εθνική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και άλλες εταιρίες, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας για τον ΟΤΕ, το Τ.Τ., τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, το χρηματιστήριο και την εξόρυξη πετρελαίου και οι προσφορές για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες Εθνική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και άλλες εταιρίες, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας για τον ΟΤΕ, το Τ.Τ., τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, χρηματιστήριο και εξόρυξη πετρελαίου και οι προσφορές για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Εθνική Τράπεζα: Στα 990 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2006 τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζοντας αύξηση 36%. Σήμερα ανακοινώνεται στο Λονδίνο το επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου και το ύψος του μερίσματος για την περσινή οικονομική χρήση.

Ελληνικά Πετρέλαια: Μείωση κατά 22% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων το 2006, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των χαμηλών περιθωρίων διύλισης. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 260 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 22%, στα 8,122 δισ. ευρώ. Το Δ.Σ. της εταιρίας θα προτείνει μέρισμα 0,28 ευρώ ανά μετοχή (συνολικό μέρισμα χρήσης 0,43 ευρώ).

Τιτάν: Σημαντική βελτίωση κατά 23,2% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Τιτάν το 2006 και διαμορφώθηκαν στα 259 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 17% στο 1,568 δισ. ευρώ, από 1,34 δισ. ευρώ το 2005.

Αλλατίνη: Ο όμιλος Αλλατίνη, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ναυτεμπορικής”, εμμένει στη δημόσια πρόταση που κατέθεσε για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Υιοί Χ. Κατσέλη, και ειδικότερα στα 3,70 ευρώ που προσφέρει ανά μετοχή, παρά την κίνηση του κ. Νικολάου Κατσέλη να μεταβάλει τους όρους του ”παιχνιδιού” αγοράζοντας από το Χ.Α. τίτλους της εταιρίας προς 3,72 ευρώ το τεμάχιο.

Αποκρατικοποιήσεις: ”Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ, με τον οποίο το Δημόσιο θα συνεργαστεί υπό προϋποθέσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να προχωρήσει καλά ως αυτόνομος οργανισμός με ελληνικό management”, δήλωσε μεταξύ άλλων χθες ο υπουργός Οικονομίας. Για το Τ.Τ. ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διαθέσει νέο πακέτο μετοχών, ενώ για το ενδεχόμενο περαιτέρω αποκρατικοποιήσεων ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του.

Ενέργεια: Συνολικά τέσσερις επενδυτές θα καταθέσουν σήμερα προσφορές στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την αγορά ισχύος με εγγυημένο εισόδημα από τη λειτουργία μίας νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής. Προσφορές αναμένεται να καταθέσουν οι εταιρίες Enelco (κοινοπραξία Enel και ομίλου Κοπελούζου), Ενεργειακή Θίσβης (κοινοπραξία Edison, Ελληνικής Τεχνοδομικής και Βιοχάλκο), Κόρινθος Ενεργειακή (κοινοπραξία Iberdrola και Motor Oil) και ΗΡΩΝ (όμιλος Τέρνα). Ο όμιλος Μυτιληναίου αποσύρθηκε.

ΕΒΖ: Η διοίκηση της ΕΒΖ συζητά με το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με το υπουργείο Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των εργαζομένων της που χρειάζονται έως και μια 5ετία για να συνταξιοδοτηθούν, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v