Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ”μπλοκάρισμα” του παράνομου στοιχηματισμού, οι αλλαγές στην ίδρυση και λειτουργία πιστωτικών ιδρυμάτων, ο προβληματισμός στην ΕΤΕ για τη δημόσια πρόταση της Finansbank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ”μπλοκάρισμα” του παράνομου στοιχηματισμού, οι αλλαγές στην ίδρυση και λειτουργία πιστωτικών ιδρυμάτων, ο προβληματισμός στην ΕΤΕ για τη δημόσια πρόταση της Finansbank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΟΠΑΠ: Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γ. Ορφανού, στο ραδιόφωνο, η μετάβαση στη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα” από την Intralot στον ΟΠΑΠ θα γίνει σε τρία στάδια εντός του εξαμήνου παράτασης. Ο ίδιος προανήγγειλε μείωση των εξόδων διαφήμισης-προβολής του ΟΠΑΠ από το 10% στο 3%-4%. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει τη συνεργασία των τραπεζών για να μπλοκάρει τον παράνομο στοιχηματισμό μέσω του Internet, που υπολογίζεται στη χώρα μας ότι πραγματοποιεί τζίρο 500 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Ομόλογα: Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών για την έκδοση δεκαετών ομολόγων μέσω της οποίας το Δημόσιο επιδιώκει να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές το ποσό των 5 δισ. ευρώ. Επίσης, αύριο ο ΟΔΔΗΧ θα διενεργήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13, 26 και 52 εβδομάδων, συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο το α’ εξάμηνο θα δανειστεί 10-12 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Εθνική Τράπεζα: Τον προβληματισμό του εξέφρασε με ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΤΕ, όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις για τη δημόσια πρόταση της Finansbank, αναφέρει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η Εθνική Τράπεζα υποχρεώνεται πλέον να καταβάλει 4,14 δολάρια ανά μετοχή και όχι 4,04 δολάρια, που σημαίνει ότι το επιπλέον κόστος ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες: Μεγάλες αλλαγές επέρχονται στην ίδρυση και λειτουργία πιστωτικών ιδρυμάτων, με νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπου ενσωματώνονται Οδηγίες της Ε.Ε. για τις δεσμεύσεις του Συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέσα στο 2007 και θα οδηγήσουν σε αύξηση 2%-4% των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών. Το αυξημένο κόστος, πιθανότατα, θα μετακυλιστεί στα επιτόκια.

ΟΤΕ: Σύμφωνα με σχετικές αναφορές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, κατά το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στην περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους καθώς και στη δημιουργία νέων προϊόντων, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”. Κινήσεις προετοιμάζονται και στον τομέα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, με την προώθηση αρχικά ενεργειών για την ενίσχυση της λειτουργίας της θυγατρικής ΟΤΕ Ακίνητα.

Προαστιακός : Με ζημίες ύψους 9,25 εκατ. ευρώ, έναντι 10,15 εκατ. ευρώ το 2005 και 4,2 εκατ. ευρώ το 2004, κλείνει την οικονομική χρήση της η Προαστιακός Α.Ε. για το 2006. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας και με βάση την ενημέρωση που λαμβάνουν από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, ο Προαστιακός θα φθάσει στον Πειραιά έως τον Φεβρουάριο του 2007, στο Κιάτο έως την άνοιξη του 2007 και στη Χαλκίδα αναμένεται μετά το 2008, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v