Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η συνεχιζόμενη διαμάχη στην ΕΥΑΘ, η διεκδίκηση μονάδας στην πΓΔΜ από τη ΔΕΗ, τα σχέδια του ομίλου Ρέστη για πώληση των μετοχών της FBBank και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η συνεχιζόμενη διαμάχη στην ΕΥΑΘ, η διεκδίκηση μονάδας στην πΓΔΜ από τη ΔΕΗ, τα σχέδια του ομίλου Ρέστη για πώληση των μετοχών της FBBank και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΕΥΑΘ: Κορυφώνεται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει από τον Σεπτέμβριο μέσα στους κόλπους της ΕΥΑΘ με τους συνδικαλιστές της εισηγμένης να ζητούν την αποπομπή του προέδρου της εταιρίας και του διευθύνοντος συμβούλου και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

FBBank: Την πώληση των μετοχών της FBBank εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Ρέστη. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του ελέγχου του 51% των μετοχών της τράπεζας από τον συγκεκριμένο όμιλο, πληροφορίες τον φέρουν να αναζητά ενδιαφερομένους για την πώληση των μετοχών του στην FBBank.

Κινητή τηλεφωνία: Πάνω από 840 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το ύψος των επενδύσεων που έχουν προγραμματίσει για το 2007 οι διοικήσεις των τεσσάρων εταιριών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να επεκτείνουν τα δίκτυά τους και να εμπλουτίσουν τις υπηρεσίες τους. Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ δρομολογούν για την επόμενη τριετία οι εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας, εκ των οποίων τα 950 εκατ. ευρώ αφορούν στα σχέδια του ΟΤΕ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΟΤΕ: Με απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα απαντήσουν οι εργαζόμενη στην εφαρμογή των νέων εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Οργανισμού ότι προχωρά στην υλοποίηση του νόμου Αλογοσκούφη.

Intralot: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει η Intralot την πρόθεσή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την άδεια της εθνικής λοταρίας στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου.

ΠΑΕ-ΚΑΕ: ”Κόκκινη κάρτα” σε 27 ΠΑΕ και ΚΑΕ έδειξε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, απαιτώντας από ορισμένες την άμεση κάλυψη των ιδίων κεφαλαίων τους και από κάποιες άλλες την εκπλήρωση των υποχρεώσεων δημοσιότητας, ώστε να αρθεί η απαγόρευση διενέργειας μεταγραφών για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, καθώς και την περίοδο του καλοκαιριού.

ΤΙΜ: Η αναμενόμενη καλή πορεία του Γενικού Δείκτη και το ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επενδυτών για καλές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο κάνουν ορατό, αν και όχι βέβαιο, το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της ΤΙΜ στη Σοφοκλέους, μετά και την απομάκρυνση του ενδεχομένου της πώλησης της εταιρίας, γράφει το ”Βήμα”.

ΔΕΗ: Τη μονάδα του Νεγκοτίνο στην πΓΔΜ θα διεκδικήσει η ΔΕΗ μαζί με την Contour. Τη μονάδα θα διεκδικήσουν επίσης οι αυστριακές ΕΒΝ και Verbund και η ρωσική PAO WES.

Σοφοκλέους: ”Ο τολμών νικά. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα για το 2007, τουλάχιστον για όσους επέλεξαν μέσα στο 2006 επενδύσεις που συνδύαζαν μεγαλύτερο κίνδυνο και υψηλότερες προσδοκώμενες αποδόσεις” αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Οι πρωταθλητές των αμοιβαίων” η εφημερίδα ”Μέτοχος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v