Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι αλλαγές που ζητά η τρόικα σε μισθούς, εργασιακές σχέσεις, απολύσεις, απεργίες και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τις οφειλές του ΟΑΕΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Εργασιακά: Μισθοί, εργασιακές σχέσεις και –εμμέσως- συντάξεις επανέρχονται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ η αξιολόγηση του ελληνικού μνημονίου διανύει αισίως τον έβδομο μήνα χωρίς αν έχει επιτευχτεί συμφωνία, γράφει η «Ναυτεμπορική». Στο στόχαστρο οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο βασικός μισθός στο Δημόσιο, το δικαίωμα απεργίας, το καθεστώς εργασίας στους ναυτικούς της ακτοπλοΐας και η «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατασχέσεις: Φρένο στις κατασχέσεις λόγω χρεών, που αφορούν 270.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ βάζει ο Συνήγορος του Πολίτη, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Σε πόρισμα που έχει συντάξει, ζητά από την κυβέρνηση ενιαία ρύθμιση σε δόσεις του συνόλου των οφειλών προς την Εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς και προτείνει αύξηση των δόσεων μέχρι τουλάχιστον 100, ανάλογα με το ύψους της οφειλής και της οικονομικής δυνατότητας του ασφαλισμένου.

Πολιτική: Ηχηρό μήνυμα για την ενότητα της Κεντροαριστεράς έστειλαν το ΠΑΣΟΚ και οι κινήσεις που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στην πρεμιέρα της ελληνικής Ελιάς, παρουσία του υποψηφίου των Ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτς, ενώ παραφωνία αποτέλεσε η απουσία του Γ. Παπανδρέου, γράφουν τα «Νέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v